Sveriges utenriksminister besøker Sri Lanka

Uttrykker dyp bekymring for de siviles lidelser.

TIL SRI LANKA: Sverige, Storbritannia og Frankrikes utenriksministre besøker Sri Lanka onsdag, etter å ha uttrykt dyp bekymring for de siviles lidelser.  EPA/JEON HEON-KYUN
TIL SRI LANKA: Sverige, Storbritannia og Frankrikes utenriksministre besøker Sri Lanka onsdag, etter å ha uttrykt dyp bekymring for de siviles lidelser. EPA/JEON HEON-KYUNVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sverige, Storbritannia og Frankrikes utenriksministre besøker Sri Lanka onsdag, etter å ha uttrykt dyp bekymring for de siviles lidelser.

«Utenriksminister David Miliband, sammen med sin franske kollega Bernard Kouchner og sin svenske kollega Carl Bildt, vil besøke Sri Lanka onsdag», skriver det britiske statsministerkontoret i en pressemelding søndag.

Det er uklart om reisen skjer på oppdrag for EU eller ikke.

Sri Lankas regjering sier de er i ferd med å vinne et siste slag mot LTTE, men titusenvis av sivile er sperret inne i krigssonene, og en rekke land krever nå at sivilbefolkningen får nødvendig humanitær hjelp.

G8-landene ba lørdag partene om å gjøre det som trengs for å hindre at flere sivile blir drept. I en felles uttalelse sa utenriksministrene fra USA, Canada, Japan, Storbritannia, Tyskland, Frankrike, Italia og Russland at de er dypt bekymret for sivilbefolkningens lidelser.

Colombo avfeide søndag en ensidig våpenhvile fra LTTE-geriljaens side som en «vits», og krever at gruppen overgir seg.

(NTB)