Sveriges utenriksminister etterforskes for korrupsjon

I forbindelse med husleiekontrakt.

ETTERFORSKES FOR KORRUPSJON:  Utenriksminister Margot Wallström kommenterer sin husleiekontrakt for svenske medier i Brüssel i går. Nå blir hun etterforsket for korrupsjon. Foto: EU-kommissionen/NTB Scanpix.
ETTERFORSKES FOR KORRUPSJON: Utenriksminister Margot Wallström kommenterer sin husleiekontrakt for svenske medier i Brüssel i går. Nå blir hun etterforsket for korrupsjon. Foto: EU-kommissionen/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Svensk økokrim har innledet korrupsjonsetterforskning av utenriksminister Margot Wallström i forbindelse med husleiekontrakten hun har inngått med fagforbundet Kommunal.

Den innledende etterforskningen er beordret av førstestatsadvokat Alf Johansson ved svensk økokrim, Riksenheten mot korruption, melder NTB - TT.

I Sverige er Wallström (61) mest kjent for å ha vært lederkandidat for Socialdemokraterna ved flere anledninger - og for å ha fornærmet Sveriges viktige handelspartner Saudi-Arabia over kokepunktet med sine direktepåpekninger av manglende kvinnesyn og meneskerettigheter i landet.

- Udiplomatisk diplomat - En fullstendig udiplomatisk diplomat, konkluderte den britiske storavisa The Guardian i fjor etter at den svenske utenriksministeren ble «jagd» fra talerstolen under et møte hun opprinnelig var invitert til i Den arabiske liga.

Makthaverne i Saudi-Arabia - og også i Israel - har hatt Wallström langt «oppe i halsen» fra henens periode som EU-kommisær.

Etterforskningen skal gi svar på om det har skjedd noe ulovlig i forbindelse med Wallströms husleiekontrakt med Kommunal, som i norsk LO tilsvarer Kommunalforbundet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer