Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sveriges utenriksminister mener valget i Russland er rigget

Sveriges utenriksminister Margot Wallström mener valgresultatet i Russland er som forventet og rigget til president Vladimir Putins fordel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russlands president kunne søndag feire både økt oppslutning og høy valgdeltakelse. Putin hadde 75 prosent oppslutning etter at over 50 prosent av stemmesedlene var talt opp.

– Valgkampen i Russland har vært rigget til president Putins fordel med blant annet statlig kontroll over mediene og opposisjonelle som er hindret fra å være kandidater, sier Sveriges utenriksminister Margot Wallström i en uttalelse.

Sverige er et av landene som de siste årene har blitt stadig mer engasjert i Russland. Lørdag kom det en ny knute på tråden da Moskva pekte på Sverige som en av mulige opprinnelsesland for nervegiften som ble brukt i angrepet mot den russiske agenten Sergej Skripal og hans datter Julie Skripal i Salisbury 4. mars.

Det har Wallström kalt uakseptabelt og grunnløst.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!