VIL SENDE SOLDATER: Sverige bør sende en væpnet styrke på 35 personer til Irak for å delta i den internasjonale koalisjonen mot opprørsgruppen IS, mener regjeringen. Her ved utenriksminister Margot Wallström. 
Foto: Vilhelm Stokstad / TT / NTB scanpix
VIL SENDE SOLDATER: Sverige bør sende en væpnet styrke på 35 personer til Irak for å delta i den internasjonale koalisjonen mot opprørsgruppen IS, mener regjeringen. Her ved utenriksminister Margot Wallström. Foto: Vilhelm Stokstad / TT / NTB scanpixVis mer

Sveriges utenriksminister vil sende soldater for å kjempe mot IS

Forslag om å sende væpnede styrker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sverige bør sende en væpnet styrke på 35 personer til Irak for å delta i den internasjonale koalisjonen mot opprørsgruppen IS, mener regjeringen.

Forslaget blir lagt fram av utenriksminister Margot Wallström og forsvarsminister Peter Hultqvist i Dagens Nyheter torsdag.

- Det planlagte svenske styrkebidragets oppgaver kommer i hovedsak til å bestå i utdanning og rådgivning til de irakiske sikkerhetsstyrkene i Nord-Irak, skriver de.

Norges styrke til Nord-Irak består i første omgang av 50 soldater. De første norske soldatene blir tidligst utplassert i den kurdiske regionens hovedstad Arbil i månedsskiftet april/mai.

(NTB)