Svermer for Hanna og MDG - vil ha sjokkskifte i Oslo

KrF hopper etter Venstre og vraker Frp. I stedet åpner de opp for et historisk skifte i Oslo. Desperat, sier en overrasket Frp-topp.

HJERTELIG: Hallstein Bjercke (V) og Espen Andreas Hasle (KrF) drømmer begge om et samarbeid med byutviklingsbyråd Hanna Marcussen og MDG. MDG er - som bildet kanskje forteller - mer skeptisk. Foto: Jørgen Gilbrant
HJERTELIG: Hallstein Bjercke (V) og Espen Andreas Hasle (KrF) drømmer begge om et samarbeid med byutviklingsbyråd Hanna Marcussen og MDG. MDG er - som bildet kanskje forteller - mer skeptisk. Foto: Jørgen Gilbrant Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi håper det sittende byrådet mister flertallet sitt, da finnes det flere styringsdyktige konstellasjoner, sier KrFs Oslo-topp Espen Andreas Hasle til Dagbladet.

Og skulle Arbeiderpartiet, MDG og SV - med Rødt som støtteparti - miste flertallet 9. september, kan det skje et politisk jordskjelv i Oslo.

For selv om opposisjonen bestående av Venstre, KrF, Høyre, Frp - og nykommeren bompengepartiet FNB - får flertall, vil det ikke si at disse fem partiene tar over makten.

I sommer inviterte Hallstein Bjercke, Venstres førstekandidat i Oslo, MDG til å skifte side og inngå et samarbeid med dem etter valget, samtidig informerte han sine nærmeste samarbeidspartnere Høyre og KrF. Invitasjonen ble omtalt i Aftenposten.

Heller MDG enn Frp og FNB

Nå er også KrF klare på at de heller vil sitte i byråd med MDG enn å gi duoen Frp og FNB innflytelse etter valget.

- Hvis du ser på programmet MDG går til valg på, så mener jeg de er vel så nærme KrF og Venstre som de fleste andre partier. Det skal ligge godt til rette for samarbeid med oss med knallhard satsing på kollektivtransport, sier KrF-Hasle, som innrømmer at det er en avveining mellom det man kan få gjennom med Frp og FNB og miljøpolitikken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer