Sverre Hugo frontet kampen som endret barneloven i 2001: Tar opp kampen på nytt

Mener Norge bryter menneskerettighetene ved å gjøre det «vanskelig» for barn å finne sitt biologiske opphav.

OMKAMP:  58-årige Sverre Hugo Rokstad varsler omkamp om barneloven, og er ved godt mot med tanke på å igjen få endret regelverket. Bildet ble tatt etter dagens møte med barne- og familieminister Solveig Horne. ALLE FOTO: Eirik Hind Sveen / Dagbladet
OMKAMP: 58-årige Sverre Hugo Rokstad varsler omkamp om barneloven, og er ved godt mot med tanke på å igjen få endret regelverket. Bildet ble tatt etter dagens møte med barne- og familieminister Solveig Horne. ALLE FOTO: Eirik Hind Sveen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Man snakker om fedre og mødre som om det er en kjønnskamp. Men det er ikke det som er mitt fokus. Jeg ønsker å sette barnets rettigheter i fokus, og at barnet har rett til å vite hvem som er deres biologiske foreldre, sier Sverre Hugo Rokstad. 

Dagbladet var tilstede da han fredag møtte barne- og likestillingsminister Solveig Horne. 

Saken er denne: Rokstad frontet kampen for å fjerne tidsfrister for gjenopptagelse av farskapssaker. I 2001 havnet den på Per Sandbergs bord. Sandberg (Frp) satt da i Stortingets Kultur- og familiekomite:

- Dette var en lovendring som vi kjempet for. Rokstad var helt sentral og bidro med svært god informasjon, og ga meg et kunnskapsløft den gang, forteller Sandberg til Dagbladet.

Loven ble endret og tidsfristene fjernet med virkning fra 2002. Rokstad startet da Støttegruppen for Feildømte Fedre som kjempet for en lovendring for at feildømte fedre skulle få oppreisning og erstatning.

12 år etter lovendringene, i 2013, ble loven endret på nytt og de samme tidsfristene som hadde vært før 2002, gjeninnført. Dette trådte i kraft 01.01.14.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer