Sverre Kirkemo boikotter pressen

Kristin Kirkemo Haukelands far, Sverre Kirkemo, vil ikke kommentere utfallet av Orderud-saken fordi han er forbannet på pressen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sverre Kirkemo og hans samboer Lise Wettergren var begge til stede i rettssalen da dommen mot de fire tiltalte ble lest opp fredag. Men de ville ikke kommentere sakens utfall fordi de har bestemt seg for å boikotte pressen.

Årsaken er at Sverre Kirkemo mener pressen handlet dobbeltmoralsk da de krevde at han måtte bli kastet ut av pressesenteret i Frogner grendehus da han var på besøk der sammen med barnebarnet - Kristin Kirkemo Haukelands seks år gamle sønn.

Journalister reagerte på guttens tilstedeværelse. Dermed ble seksåringen bortvist sammen med bestefaren. Kirkemo mener selv at Haukelands sønn ville hatt det bedre med seg selv hvis han med egne øyne fikk se hvordan en rettssak foregår, og hvordan pressen jobber.

- Vi vil ikke kommentere dommen på grunn av journalisten som for langte at Sverre og gutten ble kastet ut av pressesenteret. Vi mener dette er en dobbeltmoralsk handling fra pressens side, sier Lise Wettergren til NTB.

Sverre Kirkemo har tidligere sagt at han har prøvd å skjerme sitt barnebarn på alle måter i saken. Blant annet har han de siste to årene måttet snu avisene i forretningen når han har handlet sammen med barnebarnet fordi førstesidene nesten daglig har omhandlet Orderud-saken.

(NTB)