NATO-LEDER: Sverre Myrli (Ap) ble søndag valgt til leder av Komiteen for transatlantisk forsvars- og sikkerhetssamarbeid i Natos parlamentariske forsamling. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
NATO-LEDER: Sverre Myrli (Ap) ble søndag valgt til leder av Komiteen for transatlantisk forsvars- og sikkerhetssamarbeid i Natos parlamentariske forsamling. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Sverre Myrli blir leder for Nato-komité

Skal jobbe med Midtøsten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stortingsrepresentant Sverre Myrli (Ap) ble søndag valgt til leder av Komiteen for transatlantisk forsvars- og sikkerhetssamarbeid i Natos parlamentariske forsamling.

Han ble valgt på forsamlingens årlige sesjon i Dubrovnik i Kroatia. Det opplyser Arbeiderpartiet i en pressemelding.

Ap-representanten på Stortinget har vært medlem i Natos parlamentariske forsamling siden 2005.

- Jeg ser fram til å jobbe med forsvars- og sikkerhetspolitikk på internasjonalt nivå. Nato og det transatlantiske samarbeidet er viktig for Norge, slik det har vært i over 60 år. Vi ser nå at Nato står overfor nye utfordringer, ikke minst knyttet til situasjonen i Midtøsten og den arabiske våren. Samtidig medfører de store økonomiske problemene i mange Nato-land kutt i forsvarsbudsjettene, noe som gjør at Nato må ta nye grep for å utnytte ressursene bedre. I tillegg ser vi at USA i større grad retter sin oppmerksomhet mot Asia og Oseania. Det betyr at vi må tenke nytt rundt forsvars- og sikkerhetspolitikken, sier Sverre Myrli.

(NTB)