Sverre Myrli blir leder for Nato-komité

Skal jobbe med Midtøsten.

NATO-LEDER: Sverre Myrli (Ap) ble søndag valgt til leder av Komiteen for transatlantisk forsvars- og sikkerhetssamarbeid i Natos parlamentariske forsamling. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
NATO-LEDER: Sverre Myrli (Ap) ble søndag valgt til leder av Komiteen for transatlantisk forsvars- og sikkerhetssamarbeid i Natos parlamentariske forsamling. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stortingsrepresentant Sverre Myrli (Ap) ble søndag valgt til leder av Komiteen for transatlantisk forsvars- og sikkerhetssamarbeid i Natos parlamentariske forsamling.

Han ble valgt på forsamlingens årlige sesjon i Dubrovnik i Kroatia. Det opplyser Arbeiderpartiet i en pressemelding.

Ap-representanten på Stortinget har vært medlem i Natos parlamentariske forsamling siden 2005.

- Jeg ser fram til å jobbe med forsvars- og sikkerhetspolitikk på internasjonalt nivå. Nato og det transatlantiske samarbeidet er viktig for Norge, slik det har vært i over 60 år. Vi ser nå at Nato står overfor nye utfordringer, ikke minst knyttet til situasjonen i Midtøsten og den arabiske våren. Samtidig medfører de store økonomiske problemene i mange Nato-land kutt i forsvarsbudsjettene, noe som gjør at Nato må ta nye grep for å utnytte ressursene bedre. I tillegg ser vi at USA i større grad retter sin oppmerksomhet mot Asia og Oseania. Det betyr at vi må tenke nytt rundt forsvars- og sikkerhetspolitikken, sier Sverre Myrli.

(NTB)