Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sverre og Anne overlevde marerittet på Andaman-øyene

Det norske paret Sverre Samuelsen og Anne Auberg fra Oslo overlevde mirakuløst kjempebølgene som rammet de fjerntliggende indiske øyene Andaman.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi skulle dra ut med båt for å besøke Havelock øya, da vi plutselig så sjøen svulme opp. Skipperen kuttet fortøyningen og det virket som om båten gikk i revers ut i havet, forteller 60 år gamle Samuelson.

- Plutselig så vi brygga forsvinne, og som noen idioter trodde vi at det var brygga som gikk til bunns. Isteden var det sjøen som reiste seg, forteller 51 år gamle Anne Aubert.

- Alt skjedde veldig fort. I det ene øyeblikket var vi på høyde med blinklysene fra fyret, i det neste var vi på bunnen av sjøen. Slik fortsatte det, forteller Aubert.

Paret forteller at det var i båten, sammen med andre indiske turister, i nærmere ni timer.

- Vi kunne ikke komme til land før havet hadde trukket seg tilbake, forteller de.

- Om vi var redde. Nei, det var litt av en opplevelse. Det var spennende, sier Samuelsen, som gjerne vender tilbake til Andaman-øyene om et par års tid - «når ting har roet seg litt».

Indiske havneansatte sier at paret neppe forsto hvor heldige de hadde vært.

- Hvis de hadde lagt ut med båt noen få sekunder seinere, hadde de blitt slått i hjel mot klippene og drept, sier Lalit Kumar.

Indiske myndigheter opplyser at over 13.000 antas å være omkommet i naturkatastrofen. De sørøstlige statene Tamil Nadu og Pondicherry er verst rammet, men det gikk også hardt utover øyene Andaman og Nikobar, der minst 4.000 døde. (©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media