Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sverre Quale ny direktør i Avinor

Overtar etter Randi Flesland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det bestemte styret i Avinor onsdag.

– Styret i Avinor er svært tilfreds med å ha funnet en kandidat som fyller kravene vi har satt til sikkerhetsfaglig kompetanse. Quale har de beste forutsetninger for å videreutvikle sikkerhetsorganisasjonen Avinor, sier Anders Talleraas, styreleder i Avinor.

Styret i Avinor har i tillegg til den sikkerhetsfaglige vurderingen, også lagt vekt på at Quale har erfaring fra næringslivet.

– Avinor har både et samfunnsmessig og forretningsmessig ansvar som må løses mest mulig effektivt – hver for seg og i sammenheng. Vi er trygge på at vi i Sverre Quale har funnet en leder for Avinor som vil være i stand til å fylle de ulike rollene, sier Talleraas.

Nic Nilsen har fungert som direktør i Avinor etter at Randi Flesland sa opp. Flesland sluttet i desember i fjor etter langvarige konflikter med flygelederne.

Sverre Quale er 49 år og utdannet sivilingeniør. Quale kommer fra Statens havarikommisjon for transport, hvor han har vært direktør og øverste leder siden 2003. Fra 2001 til 2003 var Quale direktør med ansvar for sikkerhet, helse og miljø i daværende Luftfartsverket og senere Avinor. I perioden 1999 til 2001 var Quale direktør i Statens Jernbanetilsyn, og tidligere på 1990-tallet hadde han lederstillinger i Saga Petroleum AS med blant annet ansvar for sikkerhet. (ANB)

NY AVINOR-SJEF: Sverre Quale overtar etter Randi Flesland.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling