Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Svetlana og Volodimir ble truffet av granater under demonstrasjonen

De ble skadet av splinter fra en sjokkgranat.

SPLINTER: Svetlana ble truffet i beina og Volodimir ble truffet i leggen av flere splinter fra en sjokkgranat. Foto: HENNING LILLEGÅRD
SPLINTER: Svetlana ble truffet i beina og Volodimir ble truffet i leggen av flere splinter fra en sjokkgranat. Foto: HENNING LILLEGÅRD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KIEV (Dagbladet): Demonstrasjonene raser i gatene i den Ukrainske hovedstaden Kiev, og fem mennsker er drept og flere hundre har blitt skadd.

To av dem er Svetlana og Volodomir, som befant seg ved barrikadene i gata som leder opp mot parlamentet og regjeringsbyggene i sentrum av Kiev.

Splinter og granater - Se hva som skjedde med oss. Vi sto sammen med de andre demonstrantene da politiet kastet sjokkgranater mot oss. Splintene fra granatene traff oss og vi fikk mange prosjektiler i oss, sier Svetlana idet hun viser oss skadene.

Også Volodomir ble truffet. Han drar opp buksa og viser leggen som er gjennomboret av granatsplinter.

Situasjonen i Ukraina er fortsatt kritisk, og demonstrasjonene foregår i Kiev og en rekke andre byer. Skjebnen til Ukrainas regjering er i det blå etter at president Viktor Janukovitsj i går ga opposisjonen tilbud om sentrale ministerposter.

En av presidentens argeste motstandere kaller tilbudet for et giftig forsøk på å få slutt på demonstrasjonene.

De siste sammenstøtene skjedde da flere hundre demonstranter forsøkte å storme et kultursenter i sentrum av hovedstaden der hundrevis av politifolk var samlet. Demonstrantene kastet molotovcocktailer og steiner. Til slutt fikk politiet lov til å forlate bygningen, men var totalt ydmyket.

Klitsjko grep inn Det skjedde først etter at opposisjonslederen og boksestjernen Vitalij Klitsjko personlig grep inn og overtalte demonstrantene til å la dem slippe ut.

SKADET: Volodomir befant seg ved barrikadene i gata som leder opp mot parlamentet og regjeringsbyggene i sentrum av Kiev da politiet kastet en sjokkgranat mot demonstrantene. Foto: HENNING LILLEGÅRD
SKADET: Volodomir befant seg ved barrikadene i gata som leder opp mot parlamentet og regjeringsbyggene i sentrum av Kiev da politiet kastet en sjokkgranat mot demonstrantene. Foto: HENNING LILLEGÅRD Vis mer

Tidligere på kvelden hadde Ukrainas president Viktor Janukovitsj i et desperat forsøk tilbudt Arsenij Jatsenjuk å bli statsminister og Klitsjko hadde fått tilbudet om å bli visestatsminister. De avslo ikke tilbudet direkte, men stilte såpass harde politiske krav at hvis president Janukovitsj går med på dem vil han i realiteten sitte tilbake uten noen politisk makt.

Men opposisjonslederne krever fortsatt at presidentvalget framskyndes og vil ikke gi seg.

- Vårt krav er presidentvalg i år. Vi vil ikke bøye av i våre krav, men de politiske samtalene fortsetter, sa Vitalij Klitsjko til demonstrantene.


   

Hele Norges coronakart