Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Svette sier sex

Mannfolksvette er sexy. En britisk studie har slått fast at kvinner liker lukten av svette fordi de mannlige seksuelle signalstoffene sitter i svetten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

16 kvinner ble utvalgt til å være med i en studie ved Northumbria-universitetet i Newcastle. Kvinnene trodde de skulle teste drikkevarer, men i virkeligheten var det den ubevisste reaksjonen på mannlig svette som ble testet, melder avisa Die Welt.

Mens kvinnene studerte bilder av menn, ble filler med mannesvette lagt i nærheten av kvinnene. Mennene ble vurdert til å være langt mer attraktive når kvinnene hadde lukten av mannesvette i nesa mens de studerte bildene.

Forskerne som gjennomførte studien ved Northumbria-universitetet, forklarer at svettelukt normalt hemmes av klær, såpe og deodorant. Men effekten av svette kan vi for eksempel teste ut i treningsstudioet, ifølge forskeren Nick Neave.