Svette sier sex

Mannfolksvette er sexy. En britisk studie har slått fast at kvinner liker lukten av svette fordi de mannlige seksuelle signalstoffene sitter i svetten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

16 kvinner ble utvalgt til å være med i en studie ved Northumbria-universitetet i Newcastle. Kvinnene trodde de skulle teste drikkevarer, men i virkeligheten var det den ubevisste reaksjonen på mannlig svette som ble testet, melder avisa Die Welt.

Mens kvinnene studerte bilder av menn, ble filler med mannesvette lagt i nærheten av kvinnene. Mennene ble vurdert til å være langt mer attraktive når kvinnene hadde lukten av mannesvette i nesa mens de studerte bildene.

Forskerne som gjennomførte studien ved Northumbria-universitetet, forklarer at svettelukt normalt hemmes av klær, såpe og deodorant. Men effekten av svette kan vi for eksempel teste ut i treningsstudioet, ifølge forskeren Nick Neave.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer