Svever mellom liv og død

En 16 år gammel jente fra Harstad kjemper for livet etter en front-mot-front kollisjon utenfor Harstad fredag kveld. De tre andre mennene som satt i samme bil som jenta, omkom i ulykken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 16 år gamle jenta var svært hardt skadd da hun ble brakt til Harstad sykehus sent fredag kveld. Hun ble lagt i respirator, og tilstanden var meget alvorlig lørdag morgen.

To andre som ble skadd i ulykken, et ektepar fra Evenskjer, var også innlagt på sykehuset. Tilstanden for de to var ikke livstruende lørdag morgen.

Operasjonsleder Tom Harder Johannessen ved Midtre Hålogaland politidistrikt opplyser at det var svært glatt på veien og vanskelige kjøreforhold da ulykken skjedde. Politiet har foreløpig ingen opplysninger om årsaken til ulykken. De to bilene har kollidert front mot front på en liten bakketopp.

Tre omkom

Ulykken skjedde klokken 21.25, og riksvei 83 var stengt i flere timer mens ambulansefolk og politi arbeidet på stedet. De to bilene ble totalvrak ved ulykken.

Alle de omkomne satt i den ene bilen, som var på vei i retning Harstad. De tre mennene omkom på stedet, mens den fjerde som satt i bilen, en 16 år gammel jente, ble brakt til Harstad sykehus med meget alvorlige skader.

I den andre bilen satt et ektepar på 63 og 52 år. De var på vei hjem til Evenskjer da ulykken skjedde. Både mannen og kona ble skadd, men skadene er ikke livstruende for noen av dem. De ble begge innlagt på Harstad sykehus.

To brødre

De tre mennene som omkom bodde alle i eller like utenfor Harstad. Den ene mannen var 30 år gammel. De to andre mennene var brødre, 33 og 35 år gamle. Den 16 år gamle jenta kommer også fra Harstad.

Politiet arbeidet utover natt til lørdag med å varsle de pårørende om den tragiske ulykken.