Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sviende nederlag

STAVANGER (Dagbladet): - Politiet sendte ut et svært alvorlig signal ved å sikte Tinas kjæreste og dermed framstille det som drapssaken hadde tatt en dramatisk vending.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi er lettet

Det sier 23-åringens forsvarer, Atle Helljesen, etter at Ryfylke forhørsrett avslo å fengsle ham. - Politiets begjæring er svært tynn, og rettens kjennelse var ventet. Min klient opplevde situasjonen som absurd. Han synes det politiet har lagt fram er uhyre tynt, sier han. Politiet vil ikke kommentere kjennelsen.

Nederlaget

Politiets nederlag er sviende. Derfor påkjærte de kjennelsen, og 23-åringen må sitte i varetekt til lagmannsretten har behandlet begjæringen, trolig mandag.

Politiet ba om fire ukers varetekt av Tinas kjæreste, og begrunnet det med faren for at han skulle forspille bevis.

- Han har avgitt en forklaring politiet kan bryte ned på enkelte punkter. Men det er marginale ting. Det var ingenting dramatisk nytt i det som kom fram, sier Helljesen, som mener siktede må gå fri.

Ingen nye bevis?

Så langt er det ikke noe som tyder på at politiet har presentert tekniske bevis som knytter 23-åringen til Tina-drapet. I retten skal politiet ha fokusert på manglende alibi og motsigelser i hans forklaringer.

Sentralt står timene etter han forlot kjæresten i Stavanger sentrum. Han har forklart han gikk hjem. Over bybrua slo han følge med en i lys dress. Gjentatte ganger har politiet bedt mannen melde seg. Ingen så de to gå sammen. Den ukjente har ikke meldt seg.

Vasket leiligheten

Siktede sier han satt hjemme og ventet på Tina. Neste dag meldte han henne savnet. I mellomtida forsøkte han å nå henne på mobiltelefon. Politiet mener forklaringen ikke er vanntett. 23-åringen skal ha viklet seg inn i utsagn som strider mot hverandre.

Noen dager etter at Tina forsvant, skal 23-åringen ha rundvasket leiligheten sammen med sin mor. Politiet hadde da ennå ikke ransaket boligen. Spor kan være fjernet.

Politiet vil ikke si hva det er i hans forklaring som er løgn. Nå vil man innkalle en rekke vitner for å lage et enda mer detaljert bilde av den drapssiktede og hans bevegelser drapsnatta. Politiet satser alt på ett kort, og er overbevist om at de har gjerningsmannen.

- Det fins ikke behov for varetektsfengsling. Det er ingen fare for at han skal stikke av eller begå straffbare handlinger. Å sette ham i varetekt på dette grunnlaget, vil være et helt feil signal, sier advokat Atle Helljesen.

- Hvis politiet mener han har gjort det, får de reise sak mot ham og legge fram sine beviser for retten, sier forsvareren.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!