Sviende refs

Tidligere NHO-president Leif Frode Onarheim refser kameraderiet i norske styrer og mener at bruken av opsjoner og fallskjermer bør endres.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Altfor ofte fungerer opsjonsordninger som rene gavepakker, et risikofritt lønnstillegg, sier Leif Frode Onarheim.

- Jeg forstår så inderlig godt at folk reagerer når ledere får store lønnstillegg selv om bedriften går dårligere. Lederne bør få godt betalt i gode tider, men lønna bør justeres ned når bedriften sliter, sier Onarheim til Dagbladet.

I ærverdige Shippingklubben i Vika, med utsikt mot mekler- og advokatkontorene på Aker Brygge, og med flere ledere av den gamle skolen til stede, holdt Onarheim i går foredraget: «Er lederes effektivitet avhengig av høy lønn, fete opsjoner og gylne fallskjermer?»

- Spøkefullt sier jeg at når vi i dag skal ansette en leder, blir det mye diskusjon om lønn. Skal den være en million, to millioner? Etter forhandlinger lander vi kanskje på to millioner. Men så oppdager jeg at forhandlingene langt fra er ferdig. De to millionene er for fremmøtet! sier Onarheim og ler.

Dårlige opsjoner

Den tidligere presidenten i NHO mener imidlertid ikke at det er galt at godtgjørelsen til lederne blir mer resultatavhengig.

- Men det er doseringen og totalpakken som ofte er kritikkverdig, sier han.

Det er spesielt bruken av opsjoner og fallskjermer som Onarheim mener kan forbedres:

  • Fallskjerm: Den bør bare utløses når lederen må gå av uten avskjedsgrunn og bør ikke overstige to års lønn. Dersom lederen går rett ut i annen stilling med god lønn, bør fallskjermen kuttes med 50- 100 prosent av ny lønn.
  • Opsjoner: Gjennomtenkte opsjonsordninger kan være positivt, særlig for unge selskaper. Men altfor ofte har disse ordningene fortonet seg som rene gavepakker snarere enn krevende incentivordninger. Opsjonsprogrammer og aksjeavhengig bonus må være langsiktig, ellers er det bare et risikofritt lønnstillegg.

Kameraderi

Onarheim overlot presidentstolen i NHO til Jens Ulltveit-Moe i november ifjor.

Han advarer mot faren for at ledere bestemmer hverandres lønn:

- Vi er et lite land, og faren for kameraderi er stor ved at mange ledere sitter i hverandres styre. Derfor foreslår jeg at en komité, ikke styreformannen, skal bestemme prinsippene for lønnsfastsettelsen.

Onarheim har liten sans for styrer som hemmeligholder lønnspakkene til lederne:

- Denne informasjonen må ut med en gang! Styrene gjør seg selv en bjørnetjeneste ved å holde lønnspakkene hemmelig.

- Til slutt Onarheim, bør administrerende direktør sitte i selskapets styre?

- Nei!

  • Kjell Almskog er en av flere ledere som bryter Onarheims krystallklare råd. Det samme gjorde Jens P. Heyerdahl i en årrekke.
KRITISK: Tidligere NHO-leder Leif Frode Onarheim.