Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Svigerfar tjente på dødsfallene

KØBENHAVN (Dagbladet): Svigerfaren til den drapssiktede 32 år gamle hjelpepleieren hadde nærmest enerett på å begrave de døde fra Plejebo. Den siktede kvinnen ordnet det slik at fortjenesten ble i familien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Inntil den drapssiktede hjelpepleieren ble ansatt som betrodd medarbeider på aldershjemmet Plejebo i København, brukte institusjonen fast begravelsesbyrået til Knud Nielsen, som holder til bare noen få meter fra det danskene i dag kaller «dødens hus» på Vesterbro i København.

Uten forvarsel mistet han en stor del av kundegrunnlaget.
- Jeg hadde i flere år et langt og godt samarbeid med Plejebo. Plutselig ville de ikke ha noe mer med mitt begravelsesbyrå å gjøre, jeg forsto ingenting, sier Nielsen. Nå forstår han bedre hvorfor.

Familiens byrå

Tobarnsmoren, som er siktet for med overlegg å ha tatt livet av 22 pasienter, har en svigerfar som driver begravelsesbyrå i byen Roskilde, vel fire mil vest for København.

I Danmark er det vanlig praksis at sykehus og aldershjem bruker nærmeste begravelsesbyrå.

- Det var med stor undring jeg oppdaget at pasientene fra Plejebo ble sendt til et begravelsesbyrå i Roskilde, sier prest Andreas Esbensen, som daglig har besøkt Plejebo det siste året.

Påvirket pårørende

- Det er de pårørende som skal velge begravelsesbyrå, sier Ib Schultz, daglig leder ved Plejebo, før han legger til:

- Hun (den drapssiktede hjelpepleieren) har i egenskap av sin stilling nok hatt mulighet til å påvirke de dødes pårørende, slik at de har valgt det begravelsesbyrået hun har ønsket, sier Ib Schultz.

Overfor avisa BT i København medgir Ib Schultz at han ikke var klar over at de døde fra Plejebo ble hentet av et lite begravelsesbyrå i Roskilde, og at det var svigerfaren til den drapssiktede hjelpepleieren som drev og eide byrået.

Hele Norges coronakart