Svigermor fra helvete

Bagasjehåndteren i Paris hevdet fra første stund at han ikke kjente til våpnene og sprengstoffet som politiet fant i bilen hans. Politiet sendte ut melding om at de hadde tatt en terrorcelle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men Abderazak Besseghir (27) snakket sant.

28. desember i år gikk meldingen ut i alle de store nyhetsbyråene verden over. Politiet hadde tatt en ansatt ved Charles de Gaulle-flyplassen i Paris, som hadde sprengstoff og våpen i bilen. Politiet mente at han hadde alt klart til å kunne slå til når som helst.

I bilen på flyplassens parkeringsplass fant de to våpen, fem pakker med plastisk sprengstoff, og tennsatser. Men politiet klarte ikke å finne den mistenkte mannens fingeravtrykk på noe av det.

Dermed begynte familien å nøste opp den egentlige historien. Løsningen fant de ved å avhøre mannen som hadde tipset om sprengstoffet i bagasjehåndtererens bil.

Svigermor

Hele historien startet allerede i fjor sommer.

Da døde Besseghirs kone i en brann i deres leilighet. Han ble avhørt i forbindelse med saken, men politiet konkluderte med at det var selvmord, melder CNN og nyhetsbyrået Reuters.

I går tilsto mannen som tipset politiet om sprengstoffet. Den tidligere Fremmedlegionær-soldaten innrømmet at han sammen med en annen mann hadde plassert sprengstoffet og våpnene i bilen. Han pekte ut svigerfamilien til den arresterte bagasjehåndtereren som oppdragsgiver.

Les mer hos CNN her.

Vil du fremdeles lese mer finner du 268 artikler på Google News.

LØSLATT: Abderazak Besseghir kunne forlate fengselet som en fri mann fredag. Han ble møtt av sin mor og sin sønn.