Svigersønnen kan bli stabssjef

Donald Trumps svigersønn Jared Kushner er på listen over mulige kandidater når presidenten skal velge ny stabssjef, ifølge amerikanske medier.

AKTUELL KANDIDAT: Donald Trumps svigersønn, Jared Kushner (t.h.) er gift med presidentens datter Ivanka. Nå kan han bli ny stabssjef. Foto: NTB Scanpix
AKTUELL KANDIDAT: Donald Trumps svigersønn, Jared Kushner (t.h.) er gift med presidentens datter Ivanka. Nå kan han bli ny stabssjef. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kushner, som er gift med Ivanka Trump, er allerede en høyt plassert rådgiver i svigerfarens administrasjon. Ifølge Huffington Post , som først omtalte saken, skal Kushner hatt møter med presidenten for å diskutere jobben som stabssjef.

– Jeg er ikke klar over at han vurderes til jobben, men jeg tror alle her vil være enig i at han vil gjøre det bra uansett hvilken rolle presidenten måtte plassere ham i, sier talskvinne Sarah Sanders i Det hvite hus.

Kelly snart ute

President Trump har så langt ikke lykkes i å finne noen til å erstatte John Kelly, etter at det ble kjent at den pensjonerte generalen slutter som stabssjef ved årsskiftet. 36 år gamle Nick Ayers, som er visepresident Mike Pences stabssjef, ble trukket fram som en favoritt, og det ble sett på som et tilbakeslag for Trump da Ayres sa han ikke var aktuell. Mark Meadows, som til hører høyresiden i Det republikanske partiet viste mer interesse, men også han trakk sitt kandidatur.

Kushner har fått flere viktige oppdrag av presidenten og har blant annet ledet jobben med å komme med et forslag til en fredsplan for Midtøsten, en plan som ifølge administrasjonen skal offentliggjøres neste år. Han har også vært viktig i samtalene for å sikre en fortsatt frihandelsavtale mellom USA, Canada og Mexico.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer