Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Svik, sier indremisjonsleder

Generalsekretær Karl Johan Hallaråker i Det Vestlandske Indremisjonsforbund tordner mot biskop Rosemarie Köhns beslutning om å la den lesbiske presten Siri Sunde fortsette. Han kaller det svik fra ende til annen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Siri Sunde svek biskopen med å gå inn i registrert partnerskap i strid med det hun lovet ved ordinasjonen. Biskop Köhn svek både bispemøtets og Kirkemøtets votum - vedtak som hun selv stemte for. Men aller mest alvorlig er det at biskopen svikter Kirkens læregrunnlag, der det blir talt klart om at homoseksuelt samliv er synd og brudd på Guds ord, sier indremisjonslederen.

Han mener at biskopen med sin beslutning har stadfestet at hun står utenfor den bekjennende kirke og har stilt seg i spissen for å «administrere vranglæren og statens og Akersgatens religionsvesen.»

Indremisjonslederen mener at biskop Köhns handlemåte må få konsekvenser for Kirkens og de andre biskopenes forhold til henne.

- De andre biskopenes og Kirkerådets handling kan få større og mer dramatiske konsekvenser framover enn Hamar-biskopens villfarelse, sier Hallaråker.

Han regner med at mange indremisjonsfolk vil vurdere å melde seg ut av Kirken, noe han likevel fraråder.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media