1700 FÅR HJELP: En ny undersøkelse i kommunene viser at 1700 personer har fått, eller får, hjelp etter 22. juli. I 30 kommuner er det avdekket noe svikt i terroroppfølgingen, viser en ny rapport fra Helsedirektoratet. Foto: Berit Roald/Scanpix
Foto: Berit Roald / Scanpix
1700 FÅR HJELP: En ny undersøkelse i kommunene viser at 1700 personer har fått, eller får, hjelp etter 22. juli. I 30 kommuner er det avdekket noe svikt i terroroppfølgingen, viser en ny rapport fra Helsedirektoratet. Foto: Berit Roald/Scanpix Foto: Berit Roald / ScanpixVis mer

Svikt i terroroppfølging i 30 kommuner

1700 har fått hjelp, ifølge Helsedirektoratet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Helsedirektoratet har gjennomgått oppfølgingen av de rammede etter 22. juli. Et spørreskjema bestående av 19 åpne spørsmål er sendt ut til alle landets fylkesmenn, som har distribuert videre til kommuner som har innbyggere som er berørt av 22. juli-hendelsene.

150 kommuner har svart.

Rapporten viser at rundt 1700 mennesker har fått , eller får oppfølging i kommunene, skriver Helsedirektoratet på sine nettsider.

Hele rapporten her.

- Vi er glade for at kommunene i hovedsak rapporterer at de har kontroll på oppfølgingen av de rammede. Samtidig er det noen bekymringsmeldinger fra kommunene som vi vil ta tak i sammen med landets fylkesmenn, sier assisterende direktør i Helsedirektoratet, Bjørn Guldvog.

Mange av de som ble rammet av angrepene 22. juli kan få behov for psykososial behandling i helsetjenesten over lang tid. Derfor er det viktig at kommunene er i stand til å tilby den hjelpen de skal sammen med landets spesialisthelsetjeneste, skriver direktoratet.

Det rapporteres samtidig om svikt i oppfølgingen av de rammede i 30 kommuner.

«I de kommunene hvor det er blitt fanget opp svikt ser det ut som de følger godt opp og håndterer dette på en god måte. Flere kommuner beskriver også at de har etablert et system for å fange opp eventuell fremtidige svikt. Eksempler på innrapportert svikt er: utilstrekkelig tilbud/vanskelig å få hjelp, problem med å henvise til spesialist, problem med å fange opp de rammede, sviktende oppfølging ved skoler.» heter det i rapporten.»