Sviktende inntekter og nedbemanninger. Forsker mener mediene nå må ta betalt for alt

- Løsningen vil koste for leserne.

FALLENDE OPPLAG: Siden 1990 har papiropplaget med norske aviser gått ned fra 3,3 millioner samlet til 2 millioner. Illustrasjonsbilde av aviser.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix
FALLENDE OPPLAG: Siden 1990 har papiropplaget med norske aviser gått ned fra 3,3 millioner samlet til 2 millioner. Illustrasjonsbilde av aviser. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Flere norske aviser har i en årsreke slitt i økonomisk motbakke, noe som det siste året har ført til omfattende nedbemanning hos flere av de største aktørene i bransjen.

Det siste halvåret har NRK varslet at de skal kutte 22 ansatte bare i nyhetsdivisjonen, Bergens Tidende skal kutte 30 årsverk og Dagbladet skal kutte 26 ansatte i løpet av året. I fjor mistet 283 journalister jobben og ifølge Klassekampen kan så mange som 242 miste jobben i 2016.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer