Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Svikter folket

Danske aviser er bekymret for kongehusets fremtid. Men dansker flest støtter skilsmissen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere aviser uttrykker sin bekymring på lederplass i dag etter nyheten om den forestående skilsmissen mellom prins Joachim og prinsesse Alexandra. Ekstrabladet er på plass med den mest kritiske lederen. Avisa mener det royale ekteparet har sviktet folket og at de burde ha som mål å være et større forbilde for skattebetalernes penger. «En skilsmisse gjør paret alt for alminnelig», skriver avisa, og fortsetter: «De skal nære våre drømmer».

Skjør konstruksjon

Ifølge B.T. blir det avgjørende at prinsen og prinsessen forblir venner: «Første gang en av de to - eller venner av dem - lekker negative historier om den andre part, vil være begynnelsen på en krig som vil bli umulig å stoppe» skriver avisen. Lederen lover for øvrig å ikke bruke paparazzibilder av de to samt å holde seg til en edruelig og dokumenterende journalistikk.

Berlingske Tidende slår også fast at de to må utvise en ekstrem disiplin: «Konstruksjonen kan fungere, men bare dersom begge parter er tro mot dens forutsetninger. Men det usedvanlige arrangementet, der prinsessen leier hus hos sine forhenværende svigerforeldre, er skrøpelig. Begge parter må vise ekstrem disiplin og omtanke i sin livsførsel, og herunder i forholdet til kommende partnere, hvis konstruksjonen skal være langtidsholdbar» skriver avisa.

Siterer dikt

Den venstreradikale avisa Information skriver at «etter sitt perlebrusende forår har det danske kongehuset beveget seg inn i en barsk sesjon. Avisen siterer et av prins Henriks dikt fra samlingen «Cantabile»:

Efteråret græder røde tårer

vindblæst ringer skovens tempelklokke

kærlighedens korte årstid ned.

Støtter

Samtidig viser en fersk meningsmåling at dansker flest støtter skilsmissen. 82 prosent av danskene mener at det er i orden at de to velger å skilles framfor å holde sammen av hensyn til kongehuset. 80 prosent av de spurte sier at den forestående skilsmissen ikke har innflytelse på deres holdning til kongehuset, viser en meningsmåling Epinion har gjort for Danmarks Radio.

<B>FÅR STØTTE AV FOLKET: </B>82 prosent av danskene mener at det er i orden at de prinseparet velger å skilles, framfor å holde sammen av hensyn til kongehuset.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media