Statsbudsjettet 2020

- Svikter neste generasjon

Hadia Tajik (Ap) raser mot budsjettforslaget.

SE TV LIVE: Klokka 10.00 legges statsbudsjettet for 2020 fram på Stortinget. Det er likevel mye som er klart i allerede. Følg Dagbladet TVs sending for siste nytt. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Arbeiderpartiets Hadia Tajik raser mot regjeringens forslag til statsbudsjett for 2020.- Hovedbildet fra de syv siste statsbudsjettene at regjeringen svikter neste generasjon, sier Hadia Tajik (Ap) etter at finansministeren har lagt fram statsbudsjettet.Hun mener regjeringen mangler mot. - For verken på klima, rettferdig fordeling eller verdiskapning viser de det motet og handlekraften som trengs. Dette er en regjering som har råd til skattekutt til de som har mest, men ikke har råd til medisin for migrenepasienter. Dette er en regjering som åpenbart tror de har tid til å vente med de store beslutningene for å få klimautslippene ned, sier Tajik. Finansminister Siv Jensen mener Tajiks kommentar i Stortinget bærer preg av at Tajik ikke har lest forslaget før hun kommenterer. Dagbladet kommer med fortløpende politiske reaksjoner på forslaget til statsbudsjettet.

Rødt

- Dette er nok et budsjett som øker forskjellene, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes om regjeringens forslag til statsbudsjett for 2020.

- Regjeringa ser ut til å tenke mer på at de sliter med dårlige målinger enn på de som sliter i samfunnet. De på arbeidsavklaringspenger får nye kutt, og veksten i kommuneøkonomien på 1,3 milliarder nulles ut i et såkalt effektiviseringskrav til kommunene med samme prislapp. Statsbudsjettet øker forskjellene, både etter lommebok og postnummer, mener han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer