Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Svikter Nord-Norge

Høyre beklager at Ap gir seg før Lofoten-forhandlingene har begynt.

KJEMPER OM DETTE: Oljeboring eller ikke? Regjeringen bestemmer seg om kort tid om Lofoten, Vesterålen og Senja skal konsekvensutredes etter petroleumsloven nå, eller ikke. Her fra Reine i Lofoten. Foto. Hans A Vedlog.
KJEMPER OM DETTE: Oljeboring eller ikke? Regjeringen bestemmer seg om kort tid om Lofoten, Vesterålen og Senja skal konsekvensutredes etter petroleumsloven nå, eller ikke. Her fra Reine i Lofoten. Foto. Hans A Vedlog. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Arbeiderpartiet gir seg før de har begynt å forhandle med SV og Sp. Det er sterkt beklagelig. Det viser at Ap ikke ønsker å stå opp for industrien og den nordnorske landsdelen, sier Høyres energipolitiske talskvinne Siri A. Meling til Dagbladet.

Dagbladet skriver i dag at stortingsgruppa til Ap fortsatt er delt i spørsmålet om Lofoten, men anser det å finne en løsning og holde regjeringen samlet for å være det viktigste. Derfor gir de etter og krever ingen konsekvensutredning om oljeboring nå. SV og Sp kan true med å forlate regjeringen dersom Ap kjører saken igjennom.

Årsaken til motstanden er at områdene inneholder store miljøverdier og er svært sårbare. Tilhengerne vektlegger mulighetene for næringslivet i nord og milliardene som ligger skjult i havbunnen. Siri A. Meling mener at Norge må sørge for å være en stor energileverandør også etter fallet i oljeproduksjon lenger sør på sokkelen som forventes å komme etter 2020.

En del av kompromissløsningen kan etter det Dagbladet kjenner til, være at Ap viser at de holder oljetrykket oppe ved å sørge for bedre utnyttelse av eksisterende felt, nye muligheter ved delelinja i Barentshavet og satsing på næringslivet i nord. Det mener Høyer er å slå inn åpne dører.

- Alle partiene på Stortinget ønser å få til aktiviteter ved delelinja så fort som mulig. Men dette ligger tidsmessig lenger fram i tid, sier hun.

Avgjørelsen skal nå tas på høyeste hold i regjeringen, og kan skje om kort tid.

FOR OLJE: Høyres energipolitiker på Stortinget, Siri A. Meling. Foto: Høyres hjemmesider.
FOR OLJE: Høyres energipolitiker på Stortinget, Siri A. Meling. Foto: Høyres hjemmesider. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling