Sviktet av venninne

Ferievenninnen Mille Nyman solgte bilder av en toppløs Mette-Marit Tjessem Høiby til ukebladet Se og Hør. Det likte Mette-Marit dårlig. I dag er de to ikke venninner. - Bildene ble solgt for et sekssifret beløp, sier flere uavhengige kilder til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Personer som står Mette-Marit og kronprins Haakon nær, sier at ukebladet betalte 100000 kroner, eller mer, for bildene av en lettkledd Mette-Marit på ferie i Hellas. På ett av bildene ligger Mette-Marit toppløs på en solseng.

Slottet reagerer

Mette-Marit har overfor sin nærmeste omgangskrets reagert på at feriebildene ble solgt til Nordens største ukeblad.
Hoffsjef Lars Petter Forberg ved Slottet kjenner ikke saken i detalj, men reagerer på generelt grunnlag.

- På generell basis er vi ikke glade for at private bilder publiseres uten at personene som er avbildet er innforstått med det, sier hoffsjefen.

Se og Hør trykket i alt 15 bilder fra sydenferien. Mette-Marit ble ikke på forhånd spurt om hun synes det var greit at bildene kom på trykk i ukebladet.

Mille Nyman fra Flekkerøy ble kjent med Mette-Marit gjennom en felles venninne. De to jentene hoppet høsten 1992 på en sydentur i all hast. På en gresk ferieøy koste jentene seg i ei uke. Like etter forlovelsen mellom kronprins Haakon og Mette-Marit ble kunngjort i desember i fjor, dukket feriebildene opp i Se og Hør.

Ikke nære venninner

Selv om Mille Nymann og Mette-Marit var venner, har de to - ifølge Dagbladets kilder - aldri vært nære venninner. I dag har Mille Nymann og Mette-Marit svært lite kontakt.
Dagbladet vet at Mette-Marit likte svært dårlig at de private feriebildene ble solgt til Se og Hør. Sørlandsjenta trodde og håpet at personer hun tidligere hadde mye kontakt med - og som tok bilder av henne - skulle finne seg for gode til å tjene penger på hennes status som kronprinsens framtidige kone.

Personer som kjenner Mette-Marit svært godt, sier hun likevel ikke bærer nag til ferievenninnen. De sier at Mette-Marit «nok vil snakke med Mille Nymann dersom hun møter henne på gata, men at Mette ikke ringer henne».

Samlet inn bilder

Nyheten om forholdet mellom kronprinsen og sørlandsjenta ble kjent gjennom Fædrelandsvennen i desember 1999. Mette-Marit visste god tid i forveien at flere medier jobbet med å få bekreftet det kongelige kjærlighetsforholdet.

På et tidlig stadium, høsten 1999, ba Mette-Marit en venninne i Bergen samle inn private bilder av henne. De aller fleste bildene ble samlet inn, men ikke bildene fra Hellas-ferien.

Mette-Marit har i dag en liten, men svært lojal vennekrets. I dag omgås hun flere av sine barndomsvenninner fra Kristiansand. Flere er studenter. Det som kjennetegner vennekretsen, er at de høflig avviser alle henvendelser fra pressen, slik de er bedt om.

Ingen i den nærmeste kretsen skal ha solgt private bilder av henne. Dagbladet vet at Mette-Marit ved minst en anledning har reagert overfor en venn etter at informasjon tilfløt pressen.

- Ring Se og Hør

En rekke personer tilknyttet Mette-Marit er spurt om de vil selge private bilder av henne. Men til nå er det bare Mille Nyman og pappa Sven O. Høiby som offisielt har fortalt at de har solgt bilder. - Jeg solgte bilder til Se og Hør. Utover det ønsker jeg ikke å si noe som helst om dette, sier Mille Nyman til Dagbladet.

- Hvor mye fikk du betalt?

- Det vil jeg ikke svare på. Du får ringe Se og Hør, svarer hun.

Pappa Sven Høiby har overfor Fædrelandsvennen erkjent å ha solgt noen bilder til Se og Hør som viser Mette-Marit fra ulike tidsepoker.
Flere Dagbladet har snakket med den siste tida, reagerer på at Se og Hør kjøper bilder for en del tusenlapper, og deretter tjener gode penger på å selge bildene videre til utenlandsk presse og bildebyråer.

<B>FØLER SEG SVIKTET:</B> Mette-Marit Tjessem Høiby er lite begeistret for at høyst private bilder av henne er solgt videre til ukebladet Se og Hør.
<B>UKEBLAD: Se og Hør trykket feriebilder av Mette-Marit i uke 49 i fjor.