Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

-  Svimeslått på bursdagen

På 20-årsdagen ble den litauiske jenta banket opp av halliken. Etterpå kunne hun ikke reise seg på tre dager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det fortalte hun i Oslo tingrett i går, via et videoopptak. Den 23 år gamle kvinnen er et av hovedvitnene i Trafficking-saken.

Til sammen åtte menn står tiltalt for menneskehandel, voldtekt, vold og hallikvirksomhet.

Sammen med ei russisk kvinne skal 23-åringen ha blitt holdt fanget, mishandlet og tvunget til prostitusjon i Oslo, fra 1. desember 2001 til februar 2002.

Mishandlingen som skal ha skjedd på 20-årsdagen hennes i desember 2001, er blant de groveste overgrepene kvinnen forklarer seg om. Årsaken skal ha vært at hun og den russiske kvinnen skal ha invitert en tidligere kunde og hans venn hjem i anledning bursdagen. Da halliken oppdaget dette, ble han rasende.

Blødde fra hodet

-  Han begynte å banke oss opp. Han slo oss med knyttneve, hvor som helst, uansett hvor han traff. Han sparket også, forklarer hun.

Etter den første omgangen med juling skal hun ha besvimt.

-  Da jeg kom til meg selv, dro han meg etter seg på gulvet mens han holdt meg i armene. Jeg blødde fra hodet. Magen min var oppblåst og veldig stor. Jeg begynte å kaste opp. Da la han meg på sengen, lot meg i fred og gikk, forteller kvinnen.

De neste tre dagene klarte hun ikke å reise seg, forklarer hun.

-  Den tredje eller fjerde dagen hjalp XX (den russiske kvinnen, journ.anm.) meg med å reise meg, og da klarte jeg å vaske meg. Jeg hadde ligget i mange dager, og hadde blod i hodet, forteller hun.

Massevoldtekt

Blant de grusomme historiene som ble fortalt i tingretten, var også kvinnens første møte med Norge. Overgrepene startet umiddelbart. Kvinnene ble kjørt direkte til en leilighet i Hegdehaugsveien på Oslos vestkant.

Der skal de ha blitt banket opp og tvunget til å ha sex med flere østeuropeiske menn.

Seinere ble de flyttet mellom mange forskjellige leiligheter, og tvunget til å jobbe som prostituerte. Pengene de tjente, gikk til bakmenn. De ble hele tida overvåket og ble nektet å gå ut. Flere ganger ble de truet på livet.

Kvinnen lever i dag i et vitnebeskyttelsesprogram i hjemlandet, og torde ikke komme til Oslo.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media