Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Svindel!

En rekke av landets mest kjente idrettsfolk er brukt som frontfigurer i reklamekampanjen for et spillesystem som garanterer gevinst i Lotto. - Dette er svindel, sier håndballstjernen Susann Goksør Bjerkrheim til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sammen med navn som Trine Hattestad, Atle Skårdal, Bente Martinsen, Bjarte Engen Vik, Trine Haltvik, Ådne Søndrål og Sture Sivertsen figurerer hun i en kampanje for det «vitenskapelige» systemet Millennium-Lotto, som skal gi storgevinster i Norsk Tippings ukentlige kulespill.

Men ingen av dem er spurt om de vil reklamere for produktet, som selskapet Maximal Forlaget AS på Bøler i Oslo står bak.

Denne uka mottok et tilfeldig utvalg personer et fire siders brev i posten fra forlaget. Her gratuleres mottakeren med å ha blitt plukket ut - sammen med toppidrettsutøverne - til å delta i testingen av pengespillet, som har «40 eksplosive vinnerrekker».

Det garanterte utbyttet er på 240000 kroner.

Lokkende

Garantien baserer seg på at tallene 10, 20 eller 30 er blant vinnertallene, og det skal ifølge reklamen være nok at ett av disse tallene treffer i minst 40 av de 52 testomgangene.

Selve systemet selges for 340 kroner, innbakt en forlokkende 90 prosents rabatt. Men når man inkluderer innleveringsprisen for selve spillet hos kommisjonær, kommer utgiftene opp i 6580 kroner.

Opplegget er, ifølge Maximal Forlaget, et kvalitetssystem i millionklassen.

Men i første omgang kan forlaget nå vente seg både politianmeldelse og klagebehandling hos Forbrukerombudet.

- Svindel!

- Dette er svindel! Jeg og Trine Haltvik har sendt et brev til firmaet som står bak dette, der vi ber dem om en forklaring, sier håndballspilleren Susann Goksør Bjerkrheim.

- Her blir navnet mitt misbrukt, rett og slett. Dette er mangel på folkeskikk: Jeg har ikke fått noen forespørsel fra firmaet om å delta i kampanjen, sier kombinert-utøver Bjarte Engen Vik til Dagbladet.

- Det er ganske rart at de bruker meg som frontfigur. Jeg har ikke blitt forespurt om i det hele tatt, sier spydkaster Trine Hattestad til Dagbladet.

Fiktive sponsorer

I tillegg til å misbruke idrettsstjernene oppgir Millennium-Lotto også å ha sterke sponsorer så som Telia, Vår Bank og Forsikring og SAS i ryggen. Ingen av disse selskapene har kjennskap til pengespillet.

- Vi politianmelder forlaget, sier Holkmfridur Nerland i Vårs infoavdeling til Dagbladet.

Statistisk sentralbyrå, som angivelig skal ha deltatt i den vitenskapelige testen av spillet, kjenner heller ikke saken.

Deltakerne inviteres samtidig til å feire suksessen i lag med idrettsstjernene på Radisson SAS Plaza i Oslo onsdag 24. november i år. Hotellets ledelse oppgir at de har mottatt en bestilling fra forlaget, med at denne nå er kansellert.

Garanti

Forlagets administrerende direktør, Carl Seljestad, som figurer som garantist for super-systemene, var ikke tilgjengelig for Dagbladet. Ved Maximal Forlaget var det heller ikke svar å få i går.

- Jeg tror det er mest fornuftig å holde seg unna slike såkalte «vinnersystemer», sier produktsjef for Lotto hos Norsk Tipping, Marit Torsæter til NTB.

<B>BREV AVSENDT: Trine Haltvik og jeg har sendt brev til firmaet og bedt om en forklaring, sier en opprørt Susann Goksør Bjerkrheim.
IKKE FORESPURT: </B> -Det er rart at de bruker meg som frontfigur. Jeg har ikke blitt forespurt i det hele tatt, sier Trine Hattestad.