Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Svindelalarm i London: Falske billetter verdt 200 millioner

18 pågrepet etter omfattende produksjon av falske togbilletter.

FALSKE: Haugevis med falske togbilletter ble funnet under aksjonen. Foto: Europol
FALSKE: Haugevis med falske togbilletter ble funnet under aksjonen. Foto: Europol Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Europol melder at de torsdag morgen gjennomførte en større aksjon mot organiserte svindlere i Romania og Storbritannia. Totalt 18 personer ble pågrepet.

Samtlige av dem mistenkes for å være involvert i det som beskrives som en omfattende togbillettsvindel. Politiet har beregnet at omfanget av de falske billettene tilsvarer et tap for de britiske transportmyndighetene på 20 millioner euro, tilsvarende 200 millioner norske kroner.

Ett års etterforskning

Ifølge Europol ble 16 av de 18 pågrepne arrestert i den østlige delen av London. I tillegg ble en person tatt i Leicester, mens den antatte hovedmannen bak svindelgruppa ble pågrepet i Romania.

Aksjonen fant sted etter ett års etterforskning av den organiserte kriminaliteten.

Politiet slo til mot flere adresser i den britiske hovedstaden torsdag. De pågrepne er nå siktet for blant annet grov svindel. I mellomtida fortsetter politiet sitt arbeid med saken i håp om å avdekke hvorvidt ytterligere personer har vært involvert.

Roser ansatte

Darren Bates i det britiske transportpolitiet, som også deltok i aksjonen, sier til Daily Mail at det har vært en krevende etterforskning. Han er imidlertid svært tilfreds med resultatet de har oppnådd.

- Vi er takknemlige overfor de svært oppmerksomme ansatte, som først oppdaget disse falske billettene, da de var i bruk på våre tog. Som et resultat av deres funn, startet vi etterforskningen og klarte å avsløre det kriminelle nettverket, sier Bates i et intervju.

Bussjåfør forfalsket billetter

Også i Norge har det vært enkelte tilfeller av omfattende billettforfalskning på buss og tog. I 2010 ble en bussjåfør i 60-åra dømt til betinget fengsel for å ha solgt falske bussbilletter for 70.000 kroner.

Mannen kopierte og forfalsket billetter som han solgte sammen med ekte billetter til SAS Flybussen til og fra Gardermoen. Selskapet fattet mistanke fordi inntektene under den ene sjåførens vakter var oppsiktsvekkende lave. Likevel kunne mannen holde svindelen gående i et drøyt år.

GARDERMOEN: En mann fra Estland er tatt i varetekt etter at han stjal varer på tax free-butikken på Gardermoen. Video: Oslo lufthavn. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!