Svindelbande lurer til seg millioner

Kriminalpolitiet er hjelpeløse i kampen mot Stavanger-banden som har svindlet butikker og andre næringsdrivende for millioner av kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Denne banden volder oss store problemer, sier politiavdelingssjef Olav Bergeland ved Stavanger politidistrikts økonomiavsnitt.

Slapp løs

To ganger er den antatte hovedmannen blitt pågrepet og framstilt for varetektsfengsling. Men forhørsretten har begge gangene løslatt mannen på bakgrunn av legeerklæringer om hans helsetilstand, opplyser Bergland.

Det hele startet med svindel av fiskeleverandører fra Lindesnes og nordover. Siden har banden utvidet virksomheten til å gjelde ulike bransjer over hele landet.

- Ved siden av å lure klesforretninger, reisebyråer, hoteller og restauranter har de blant annet svindlet til seg leiebiler og mobiltelefoner.

- Vi har hundrevis av saker fra hele landet på denne gjengen, og de har i hvert fall svindlet til seg varer og tjenester for mange millioner kroner. Men omfanget er trolig mye større. Det ville ikke overraske meg hvis det viser seg at de har lurt til seg et titalls millioner kroner, sier politiavdelingssjefen.

Registrert

I flere av svindlene har banden benyttet seg av firmaer som de har registrert i Brønnøysundregistrene. Ved en skikkelig framferd og framlagte firmaattester med foretaksnummer som virkemidler har gjerningsmennene klart å lure til seg varer fra seriøse bedrifter. Siden er betaling uteblitt, eller det oppgitte firmaet gått konkurs.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer