Svindelforsøk mot 400 minibankkunder

Slik garderer du deg mot kortkjeltringer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Vinterens første store svindelforsøk mot minibanker er avslørt på Elverum. Kjeltringer på frifot kan ha sensitive bankopplysninger om 400 minibankkunder som var på Elverum-Mart\'n i helgen.

Søndag ved 16-tiden oppdaget en kunde ved Nordeas minibank i Storgata vis a vis Hotel Central et falskt frontstykke på minibanken, en såkalt skimmer, som leser av numrene på alle kortene som blir brukt. Opptak fra et overvåkningskamera viser en eller to uidentifiserte menn som monterte «spionutstyret» på minibanken ved 07.30-tiden lørdag.

-Halvparten av kundene som har vært i minibanken, er Nordeas egne. Vi har ringt rundt til de fleste og orientert om at vi vil sperre kort i påvente av nytt kort med nytt nummer. Vi har også varslet de andre bankene som har hatt kortkunder i vår minibank på Elverum. Vi kan stenge alle konti til egne kunder som er berørt av svindelforsøket, men vi gjør det nødig før vi har vært i kontakt med kundene selv, sier assisterende informasjonssjef i Nordea, Rune Sjøhelle, til Dagbladet.no.

Politiet betegner helgens raid som et svært profesjonelt svindelforsøk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer