Svindeltiltalt 30-åring fikk 15 ukers varetekt

En 30 år gammel mann som er tiltalt for hvitvasking og omfattende momssvindel, er varetektsfengslet i hele 15 uker fram til rettssaken mot ham starter i oktober.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mannen som er serbisk statsborger med tilknytning til Kosovo, er tiltalt for hvitvasking av 28 millioner kroner, omfattende momssvindel og brudd på utlendingsloven, skriver Aftenposten.

30-åringen er daglig leder i selskapet Aktiv Maler Service AS og politiet mener han er en svært sentral person innen kriminelle nettverk i byggebransjen. Selv nekter han straffskyld og samtykket ikke til den lange perioden i varetekt som Oslo tingrett ila ham mandag.

30-åringens advokat, René Ibsen, mener det ikke er unndragelsesfare, og sier de anker avgjørelsen inn for lagmannsretten.

Politiadvokat Jens Petter Fossdal sier at selv om varetektsfengsling vanligvis ikke skal overstige fire uker, så er det ingen grense oppover hvis det foreligger gode grunner for det.

I kjennelsen skriver dommeren i Oslo tingrett at vurderingen av varetektsfengslingens lengde var vanskelig, men at «det foreligger konkrete holdepunkter som tilsier at siktede vil unndra seg straffeforfølging dersom han løslates.»

Dersom kjennelsen blir stående, blir mannen sittende i varetekt fram til rettssaken starter 6. oktober. Det er satt av tre uker til saken.

 (NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer