Svindeltiltalt for falske tvillinger

Kvinne (32) fikk ut nærmere sjuhundre tusen kroner fra NAV for Romeo (7) og Julia (7), men barna eksisterte ikke.

ANALFABET: - Uten evne til å lese eller skrive blir man selvsagt mer sårbar overfor denne type lovbrudd, sier advokat Randi Hagen Spydevold om den 32-årige kvinnen hun forsvarer. Foto: Siv Johanne Seglem
ANALFABET: - Uten evne til å lese eller skrive blir man selvsagt mer sårbar overfor denne type lovbrudd, sier advokat Randi Hagen Spydevold om den 32-årige kvinnen hun forsvarer. Foto: Siv Johanne Seglem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Denne uka er saken behandlet i Oslo tingrett. Kvinnen erkjente å ha lånt ut identiteten sin. Hun er tiltalt for urettmessig å ha fått utbetalt bidragsforskudd, overgangsstønad, barnetrygd, kontantstøtte og fødselsengangsstønad på til sammen 661.362 kr fra NAV i åra 2001-2006.

Oslo-politiets finansetterforskere ble koblet inn da NAV fattet mistanke om bedrageri.- Tiltalte forledet NAV til å utbetale pengene ved å la søsteren presentere seg som henne og derved få folkeregistrert tvillingene Romeo og Julia, født i oktober 2001, opplyser politiadvokat Knut Horn.

Saken bærer preg av samme mønster som saken der en kvinne lurte NAV med falsk Ronaldo. Seks tvillingparPolitiet mener den 32-årige kvinnen fikk ut fødselsstønaden etter at hennes høygravide søster registrerte seg som henne på helsekort for gravide.

- Deretter ble søsterens nyfødte tvillinger vist fram som tiltaltes. Det ble forklart at babyene var kommet til verden ved hjemmefødsel uten jordmor og lege til stede. Samme metode er brukt gjentatte ganger.

Det var påfallende og slående usannsynlig mange tvillingfødsler i denne familien i løpet av kort tid, sier politiadvokaten.- Vi snakker om seks tvillingfødsler i tidsrommet oktober 2001 til januar 2002. Så vidt vi har brakt på det rene er bare en tvillingfødsel reell. Barna til tiltaltes søster er brukt i samtlige fem bedragerisaker, sier politiadvokat Knut Horn.Erkjent underskriftForsvarer Randi Hagen Spydevold opplyser at hennes klient selv bare har mottatt en liten andel av pengene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer