Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Svindler lokket med billige U2-billetter

Sendte babymatglass og opprevet papir i stedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mellom 11. april og 1. juni 2005 svindlet Thomas Sperre Olsen til seg 221.593 kroner, ved å tilby billige U2-billetter, mobiltelefoner og datamaskiner til intetanende kunder.

I stedet for det de hadde bestilt, mottok imidlertid kundene tomme konvolutter, babymat-glass med syltetøy, en bok og tungt, opprevet papir.

Olsen ble funnet skyldig i Oslo tingrett og dømt til fengsel i ett år og seks måneder, samt å betale tilbake beløpet han svindlet til seg.«Svekket utviklingen av næringslivet»
Olsen reklamerte på Finn.no og i aviser. For å virke som en seriøs billettselger, benyttet han seg av Billettkontorets ordrebekreftelser. For å skape tillit rundt salg av elektroniske gjenstander, brukte Olsen firmanavnet Mobyzone, som er til forveksling lik selskapet Mobyson.

- Retten er av den oppfatning at tiltalte er med og svekker tilliten til handel på nett, som i et moderne samfunn er avgjørende for utvikling av næringslivet, heter det i dommen.