Svindler på sjarmtokt

TRONDHEIM (Dagbladet): En velkjent britisk kvinnebedårer ble i går arrestert på et hotell i Kristiansund. 34-åringen har i løpet av helga forsøkt å innynde seg hos flere kvinner. Han er også mistenkt for svindel, brudd på fremmedloven og tyveri av en mobiltelefon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Engelskmannen ankom Kristiansund-hotellet fredag - og skal raskt ha skrudd på sjarmen. Angivelig forsøkte han seg på flere kvinner i løpet av helga.

34-åringen har tidligere stått fram i flere aviser og skrytt av at han har forført 227 norske kvinner og lurt dem for til sammen 1,3 millioner kroner.

Politiet har tidligere mottatt mer enn 60 anmeldelser fra kvinner som føler seg lurt av mannen.

Mannen skal ha oppholdt seg i Norge siden 1987, de siste fire åra i Bergen. Selv har han sagt til norsk presse:

- Engelsk høflighet, litt sjarm og mye selvtillit. Det er alt som skal til for å sjekke norske kvinner.

Nå har han altså vært på ferde igjen.

Ringte 17 ganger

Tidligere i uka ble han observert i Trondheim, og siden fredag har han bodd på Rainbow Hotel Kristiansund.

I 16-tida i går kom politiet på besøk til hotellet. De pågrep engelskmannen, etter at han var blitt anmeldt av Siv Holm for tyveri av en mobiltelefon.

Holm forteller til Dagbladet at hun hadde møtt mannen på en restaurant sist fredag, og at han bare skulle ned på hotellet for å skifte på seg en genser. De satt i resepsjonen og snakket, da hun tok opp mobiltelefonen.

- Jeg la telefonen tilbake i veska og gikk på toalettet, men da jeg kom hjem seinere på natta, var den borte, sier Holm.

Hun er ikke i tvil om at det er 34-åringen som har tatt telefonen. Mistanken ble heller ikke mindre av at han ringte henne 17 ganger i løpet av lørdagen og tilbød henne å kjøpe en maken mobiltelefon til halv pris.

Sett ham før

- Jeg visste at jeg hadde sett ansiktet til mannen før, men greide ikke å koble han med avisoppslagene om kvinnebedåreren og bløffmakeren, sier Siv Holm.

Briten hadde sagt at han var i Kristiansund for første gang, men da hun ringte hotellet og fikk vite navnet hans, skjønte hun med én gang hvem han var.

Klarte ikke

- Skjønner du at han kan være en slik kvinnebedårer som han selv skryter av at han er?

- Ja, det tror jeg så gjerne. Han klarte ikke å forføre meg, heldigvis, men jeg skjønner det. Han er veldig flink til å snakke for seg, sier Siv Holm.

Holm opplyser at politiet fant den stjålne mobiltelefonen på hotellerommet til 34-åringen.

Ved Kristiansund politistasjon får Dagbladet bekreftet at mannen er pågrepet og satt i varetekt. De har bare den ene anmeldelsen på ham, men mistenker ham for også å være innblandet i andre forhold.

Forlot regning

34-åringen skal etter hva Dagbladet kjenner til, ha forlatt en regning på 2500 kroner på Rainbow Hotel Kristiansund.

Hvis ikke regningen blir betalt i løpet av dagen i dag, må 34-åringen regne med å bli anmeldt for enda et bedrageri.