Svindlere ringer tilfeldige og hevder å skulle fikse PC: «Legg på!», sier politiet

Flere politidistrikt advarer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i både Hedmark og Søndre Buskerud advarer lørdag mot å snakke med personer som ringer rundt og hevder de jobber i Microsoft.

- Det har vært rundt 40 personer som har ringt oss i løpet av formiddagen for å fortelle at de er oppringt av et skjult nummer.  En engelsktalende person sier han representerer Microsoft og at han har oppdaget en feil på PC-en deres. Det er et klart bedrageriforsøk, sier operasjonsleder Truls Fjeld i Søndre Buskerud.

Han sier det bare er å legge på, og i alle fall ikke oppgi person- eller kontoopplysninger.

Hva sier de som ringer rundt?

- Jeg vet ikke hva de vil ha, men de sier det er en feil på maskinen. Om de er ute etter kontoopplysninger eller tilgang til maskinen via passord, det vet jeg ikke, sier Fjeld.

- Det er lite vi får gjort med dette, i og med at de ringer fra skjult nummer og fra utlandet. Det virker som de som har mottatt samtalene har skjønt at det er tull. Alle jeg har snakket med, har lagt på.


Han sier det vil være vanskelig å finne de som ringer inn.

- Vi vet ikke hvilket land de ringer fra, og det er en stor jobb å spore dem opp via skjult nummer og i utlandet. Som et lokalt politidistrikt er det vanskelig å få gjort noe med det, sier han.

Operasjonslederen viser til at det samme skal ha skjedd flere steder i landet den siste tida.

Tidligere denne uka skrev avisa Sunnhordaland om det samme.

Har du tips, bilder, video eller innspill? Ring oss på 24 00 00 00, last opp videoen din til DBTV-desken, send SMS/MMS til 2400 eller skriv til oss på 2400@dagbladet.no.