Svindlere tjener på tragedien

Gateselgere og svindlere selger falske souvenirer fra politimenn og brannmenn som døde 11. september. Etterlatte og pårørende er såret og forbannet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I New York selges falske souvenirer fra New Yorks helter, de døde som kom fra NYPD (New York Police Department) og FDNY (Fire Department New York). New York Post skriver i dag om salget og kaller det kvalmende. Kathy Vigiano, som er politikvinne og enke etter politimannen Joseph Vigiano, mener at salget må stoppes og at alle gateselgerne som selger World Trade Center-souvenirer uten offentlig tillatelse, må fjernes snarest.

- Det er avskyelig og hårreisende, sier Daniel D'Allara, som mistet broren John i World Trade Center. John var politimann og skulle redde liv.

- De tjener penger på min sorg, sier D'Allara.

Mer enn hundre selgere arrestert

Han dro til ruinene, eller Ground Zero, som amerikanerne kaller stedet der World Trade Center en gang sto, i helga. Han ble sjokkert over antallet gateselgere og boder i gatene rundt Ground Zero, der flere tusen mennesker fremdeles ligger gjemt steinmassen.

Politiet planlegger å aksjonere i området rundt gravstedet.

- Vi forventer å se resultater, sier visepolitisjef Michael Collins.

Både politiet og brannvesenet i New York er lei av å se logoene NYPD og FDNY på klær og luer i bodene. Logoene er falske etterlikninger, og heltestatusen til brann- og politimennene gjør at mange turister kjøper klærne. 115 gateselgere ble arrestert i desember, men det har foreløpig ikke skremt nye fra å strømme til, spesielt etter at det ble åpnet et eget utkikkspunkt for turister mot Ground Zero. Turister har stått i kø i timesvis for å få se ned på katastrofeområdet fra plattformen, og selgere og svindlere har gode tider.

Liknende produkter selges i butikker over hele byen, men forskjellen er at butikkene har lisens til å selge produktene. Inntektene blir pløyet tilbake til veldedighet og arbeid blant de etterlatte.

SVINDEL: Etterlatte etter omkomne i World Trade Centre raser over souvenir-selgerne.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer