Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Svindlere utgir seg for å være Finn.no

Før bilannonsen Torkel Eng (31) la ut på Finn.no rakk å bli aktiv, mottok han en utspekulert svindel-epost.

FORSØKT SVINDLET: Torkel Eng (31) ble utsatt for sleipe svindlere på Finn.no. Foto: Privat
FORSØKT SVINDLET: Torkel Eng (31) ble utsatt for sleipe svindlere på Finn.no. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): 31-åringen fra Kløfta hadde akkurat lagt ut en bilannonse på Finn.no, da den falske eposten fra kundesenter@finn.no i går tikket inn.

- Finurlig Med Finn.no-logo og utforming sto det å lese:

«Vi ikke bekrefte opplysningene på kredittkortet som ble brukt ved betaling av den forrige fakturaen på FINN.no AS-kontoen. For å løse denne situasjonen ber vi deg vennligst angi betalingsopplysningene dine på nytt».

- Den kom ganske umiddelbart, og det virket helt naturlig. Sånn sett var dette et finurlig svindelforsøk. Men jeg ble mistenksom på grunn av skrivefeilen «vi ikke bekrefte», sier Torkel Eng.

Han ble også bedt om å klikke på en link som førte ham til en falsk side med BBS-logo og utforming.

- Jeg er glad for at jeg ikke la inn mine kredittkortopplysninger, sier Eng.

Phishing Isteden svarte han på mailen og spurte om den var reell. I dag tidlig fikk han svar fra det virkelige kundesenteret hos Finn.no:

«Det du har mottatt er et phishing-forsøk, det vil si et svindelforsøk der noen har utgitt seg for å være FINN.no i et forsøk på å få tak i kredittkortinformasjon og innloggingsinformasjon.»

- Hvis noen har oppgitt kredittkortinformasjon på denne måten, bør de umiddelbart ta kontakt med banken sin og få kortet sperret, sier ansvarlig for forbrukersikkerhet Lars Vinden i Finn.no.

Han sier selskapet i løpet av det siste halve året har sett flere såkalte phishing-forsøk.

- De sender epost i vårt navn og sier noe er galt med kredittkortinformasjonen. Folk skal vite at Finn.no aldri sender epost og etterspør kredittkortinformasjon eller kontoopplysninger, sier Vinden.

Finn.no legger ved en advarsel om denne type svindelforsøk når noen sender henvendelser på e-post via annonsen på Finn.no. De har også lagt ut informasjon på forbrukersidene sine.

- Skjuler sporene godt - Vi oppfordrer folk til å tipse oss når de oppdager svindelforsøk. Da kontakter vi webhotellene og forsøker å få sperret disse sidene, sier Lars Vinden.

Finn.no jobber med tekniske løsninger for å hindre at det er mulig å sende e-post i deres navn. Selskapet har også kontakt med politiet.

- De skjuler sporene sine godt. Derfor er disse sakene vanskelig for politiet å etterforske.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!