Svindlet - banken nektet å betale

Kjell Kristian Jørgenvaag (49) i Oslo opplevde å bli svindlet for til sammen 20000 kroner etter et opphold i Thailand. Da han kom hjem, nektet banken å refundere pengene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Først nå, nærmere to år seinere, har Jørgenvaag fått beskjed av banken om at de godtar hans versjon. Men foreløpig vil de ikke gi ham mer enn 17000 kroner tilbake. - Da jeg kom hjem, fikk jeg en kald skulder i banken. De henviste til at jeg hadde skrevet under, og at jeg dermed ikke hadde noen rettigheter, sier Jørgenvaag. Ved juletider 1998 tok han ut 20000 bath - rundt 4000 norske kroner - på et vekslekontor i feriebyen Pattaya. Funksjonæren bak skranken opplyste at transaksjonen ikke gikk igjennom første gang, og ba ham skrive under en gang til. Da begynte flere måneders helvete for taxisjåføren.

Måtte ta opp lån

- Jeg ble trukket flere ganger - til sammen 20000 norske kroner. Jeg måtte ta opp privat lån for å betale banken tilbake. Og jeg fikk til og med renter på toppen av det hele. Nå har jeg endelig fått beskjed om at de tror meg. Men de har bare funnet 17000 kroner som er urettmessig trukket. Det vil ikke Jørgenvaag finne seg i. - Jeg synes det er hårreisende at en seriøs finansinstitusjon som VISA har slike vekslekontor som brukersteder. I ettertid har jeg fått vite at man skal sky slike kontorer som pesten.

Finansavtaleloven

Det var Jørgenvaags mor som førte til at han ikke ga seg så lett. Hun sendte ham en kopi av den nye finansavtaleloven. Her heter det at banken i utgangspunktet er ansvarlig dersom kundens konto blir urettmessig belastet, minus en egenandel på maks 800 kroner. tore.neset@dagbladet.no # SVINDLET: Kjell Kristian Jørgenvaag opplevde å bli trukket for til sammen 20000 kroner etter å ha tatt ut 4000 kroner på et vekslekontor i Thailand. Da han kom hjem, ville ikke banken refundere beløpet. Foto: OLE C.H. THOMASSENvindlet - banken nektet å betale # Kjell Kristian Jørgenvaag (49) i Oslo opplevde å bli svindlet for til sammen 20000 kroner etter et opphold i Thailand. Da han kom hjem, nektet banken å refundere pengene. # Av TORE NESET # Først nå, nærmere to år seinere, har Jørgenvaag fått beskjed av banken om at de godtar hans versjon. Men foreløpig vil de ikke gi ham mer enn 17000 kroner tilbake.

- Da jeg kom hjem, fikk jeg en kald skulder i banken. De henviste til at jeg hadde skrevet under, og at jeg dermed ikke hadde noen rettigheter, sier Jørgenvaag.

Ved juletider 1998 tok han ut 20000 bath - rundt 4000 norske kroner - på et vekslekontor i feriebyen Pattaya. Funksjonæren bak skranken opplyste at transaksjonen ikke gikk igjennom første gang, og ba ham skrive under en gang til. Da begynte flere måneders helvete for taxisjåføren.

Måtte ta opp lån

- Jeg ble trukket flere ganger - til sammen 20000 norske kroner. Jeg måtte ta opp privat lån for å betale banken tilbake. Og jeg fikk til og med renter på toppen av det hele. Nå har jeg endelig fått beskjed om at de tror meg. Men de har bare funnet 17000 kroner som er urettmessig trukket.

Det vil ikke Jørgenvaag finne seg i.

- Jeg synes det er hårreisende at en seriøs finansinstitusjon som VISA har slike vekslekontor som brukersteder. I ettertid har jeg fått vite at man skal sky slike kontorer som pesten.

Finansavtaleloven

Det var Jørgenvaags mor som førte til at han ikke ga seg så lett. Hun sendte ham en kopi av den nye finansavtaleloven. Her heter det at banken i utgangspunktet er ansvarlig dersom kundens konto blir urettmessig belastet, minus en egenandel på maks 800 kroner.

SVINDLET: Kjell Kristian Jørgenvaag opplevde å bli trukket for til sammen 20000 kroner etter å ha tatt ut 4000 kroner på et vekslekontor i Thailand. Da han kom hjem, ville ikke banken refundere beløpet. Foto: OLE C.H. THOMASSEN