BA OM PENGER: Fra dette huset i Drammen ringte Norsk Omsorg Hjelp opp til 25 000 nordmenn i uka for å samle inn penger. Nå er daglig leder i selskapet tiltalt for å ha brukt 3,8 millioner kroner av pengene på seg selv. Foto: Tor Keiser
BA OM PENGER: Fra dette huset i Drammen ringte Norsk Omsorg Hjelp opp til 25 000 nordmenn i uka for å samle inn penger. Nå er daglig leder i selskapet tiltalt for å ha brukt 3,8 millioner kroner av pengene på seg selv. Foto: Tor KeiserVis mer

- Svindlet 3,8 millioner fra kreftsyke barn

43-åring tiltalt for grov økonomisk utroskap. Rettssak starter i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||En 43-åring fra Østlandet er tiltalt for å ha samlet inn nesten 3,8 millioner kroner til kreftsyke barn, for så å bruke dem på seg selv.

Svindelen skal ha skjedd gjennom firmaet Norsk Omsorg Forbund (NOF) i Drammen.

Statsadvokat Håvard Skallerud vurderer saken som grov. Rettssaken starter i Drammen tingrett i morgen.

Store summerNorsk Omsorg Forbund brukte telefonsalg for å samle inn penger fra folk.

På det meste ringte de 25 000 nordmenn i uka for å be om penger til turer og velferdstiltak for kreftsyke barn.

Folk gav rundhåndet til det gode formålet, og Norsk Omsorg Forbund fikk inn store summer. Bare fra januar 2006 til november 2007 samlet foreningen inn hele 23 millioner kroner.

Det var programmet TV2 Hjelper Deg som først satte søkelyset på organisasjonen. De regnet ut at av en pengegave på 100 kroner, gikk bare 6 kroner til de syke barna.

Politiet gikk til razzia i kontorlokalene til Norsk Omsorg Forbund i februar 2008.

Visa-kortDe avdekket at 43-åringen skal ha brukt nesten 3,8 millioner kroner av foreningens innsamlede kroner på seg selv.

De skal både ha skjedd ved at han har brukt pengene direkte via et Visa-kort, og at penger ble overført fra NOF til hans andre konti.

- Pengene har han stort sett brukt på privat forbruk. Alt fra mat på Rema til langt dyrere gjenstander har han trukket på foreningens visakort, sier politiadvokat Hans Lyder Haare ved søndre Buskerud politidistrikt til Drammens Tidende til TV2.

På ulike blogger og nettsamfunn går det nå fram at mange har blitt skeptiske til selskapet etter å ha fått telefon fra dem.

Konkurs43-åringen er også tiltalt for brudd på merverdiavgiftloven, bokføringsloven, ligningsloven og våpenloven.

Mannens advokat, Tore Tøtdal, sier til Dagbladet at hans klient ikke ønsker å kommentere saken før den starter i retten i morgen.

Norsk Omsorg Forbund er nå slått konkurs.