Svindlet domstolen

Vet du hva toppen av frekkhet er? Svaret finner du muligens her.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet.no): Den 30 år gamle mannen sto tiltalt i en straffesak i Nordhordland tingrett. Etter en lang og avslørende dag i retten, fant mannen ut at han ikke lenger skulle være tiltalt. Nå ville han være vitne. For som vitne kunne han tjene seg noen kroner, hadde han pønsket ut.

Fra rettssalen gikk turen de få skrittene til rettens ekspedisjon. Der presenterte han seg som et av flere vitner i rettssaken mot seg selv. Konsulenten bak skranken ante ikke at den tiltalte skurken bløffet på seg identiteten til et vitne og betalte troskyldig ut 30-åringens reiseregning på 394 kroner.

Men den årvåkne dommeren oppdaget ganske snart at noe ikke stemte da han senere kikket igjenom reiseregningene fra rettssaken. For hadde ikke det ene vitnet blitt avhørt på telefon fra hjemstedet? Joda.

Nå er mannen av Bergen tingrett dømt for å ha lurt til seg penger fra Nordhordland tingrett. I tillegg er han dømt for tyveri av en sjokolade til ni kroner. Den rusbelastede mannen er dømt ni ganger tidligere, blant annet for vold og narkotikaforbrytelser. Denne gangen slapp han med 90 dager betinget fengsel.

Foto: SCANPIX