Svindlet for 10 000 kroner

BERGEN (Dagbladet): - Skummelt, sier Kari Ebbesvik (37) fra Bergen. Hun har ikke tilgang til Internett og har aldri handlet der. Likevel ble Visa-kortet hennes tappet for over 10000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg var på ferie i England, og hadde lagt igjen kredittkortene på hotellet. Jeg hadde bare med meg Visa-kortet da jeg skulle ut og spise på restaurant. Regningen kom, og jeg leverte fra meg kortet for å betale, men fikk raskt beskjed om at kontoen var overtrukket, sier Kari Ebbesvik, innehaver av Budget Bilutleie i Bergen.

- Jeg visste at jeg hadde flere tusen kroner disponibelt på konto, og skjønte at noe måtte være galt. Jeg fikk heldigvis hentet et av de andre kredittkortene mine på hotellet og gjort opp regningen. Vel hjemme i Bergen fikk den daglige lederen av Budget Bilutleie en regning i retur fra banken med beskjed om at det ikke var penger på kontoen.

- Jeg sperret kontoen, og fikk en del problemer med å betale de faste regningene. Heldigvis tok det bare 14 dager fra jeg meldte om svindelen til Visa tilbakebetalte beløpet som var tappet fra kontoen.
Men sjøl om Ebbesvik fikk tilbake pengene sine, ble hun så skremt av opplevelsen at hun bestemte seg for å kutte ut Visa-kortet.

- Nå bruker jeg bare kredittkort når jeg får tilsendt regningene på forhånd - uten at kontoen belastes direkte. Det gir meg en helt annen kontrollmulighet.

- Kortmisbruket hadde pågått en måneds tid før jeg oppdaget det. Svindleren var nemlig så lur at han belastet kontoen min for flere småbeløp. Derfor reagerte jeg ikke da kontoutskriften kom. Mitt råd er at alle, uansett om de bruker Internett eller ikke, sjekker kontoutskriften nøye.

<B>KORTSJOKK:</B> Kari Ebbesvik (37) ble offer for kortsvindel mens hun ferierte i utlandet.