Svindlet for 90 millioner

Administrerende direktør i Undervisningsbygg går av, etter at en tidligere eiendomssjef er arrestert for å ha svindlet Oslo kommune for 90 millioner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) På en pressekonferanse i Oslo Rådhus opplyste styreleder Signe Horn at administrerende direktør Erik Krogseth i Undervisningsbygg går av med øyeblikkelig virkning.

Bakgrunnen for at direktøren går av, er at en tidligere eiendomssjef i Undervisningsbygg er arrestert for svindel mot kommunen. Det dreier seg om svindel i millionklassen, og også en håndtverker er arrestert i saken.

- Det ville være vanskelig for direktøren å lede etaten videre i denne situasjonen, sier Horn.

To varetektsfengslet

Jørgen Brodal, politiinspektør ved Oslo politidistrikt, opplyser at to personer er varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud i tilknytning til saken.

- Det er ennå tidlig i etterforskningen, og vi er ikke helt sikre på omfanget av denne saken, så vi etterforsker den bredt, sier Brodal.

Eiendomssjefens svindel ble oppdaget etter et tips, ble det opplyst på pressekonferansen. Ifølge politiinspektøren kan også bakgrunnen ha vært mistenkelige banktransaksjoner.

Ifølge NTB svindlet eiendomssjefen Oslo kommune for 90 millioner kroner, og svindelen skal ha pågått i 2004 og 2005.

NY SVINDELSSAK: En tidligere eiendomssjef i Undervisningsbygg er arrestert for svindel mot Oslo kommune. Foto: Adrian Øhrn Johansen Vis mer

Eiendomssjefen var ansatt i Undervisningsbygg i tre år, og valgte å fratre sin stilling i årsskiftet 2005/2006 av andre grunner enn saken han nå er siktet for.

- Dette er en meget alvorlig sak av store dimensjoner, sier byråd for byutvikling Grete Horntvedt.

Kontrollen sviktet

Gunnar Leganger, tidligere leder i eiendoms- og byforvaltningsetaten er fra og med i dag

innsatt som midlertidig leder i Undervisningsbygg.

Styreleder Horn innrømmer at kontrollrutinene i Undervisningsbygg har sviktet.

- Vi har fokusert på å levere gode resultater, men har vært for dårlige til å kontrollere at rutiner blir fulgt, uttalte hun.

Flere svindelsaker

Svindelsaker har også rystet Undervisningsbygg tidligere. I mars ble  ansatt i Undervisningsbygg gransket etter at han gav en venn svært verdifulle byggeoppdrag innenfor etaten.

Undervisningsbygg Oslo KF ble opprettet 1. januar 2002 for å skape effektiv utvikling, drift og forvaltning av skolebygg i Oslo. Foretaket er en av Oslos største eiendomsforvaltere med omlag 1,2 millioner kvadratmeter fordelt på 175 skoler og 750 bygninger. Selskapet har i dag ca. 80 medarbeidere og holder til på Helsfyr.

STYRELEDER: Signe Horn i Undervisningsbygg.