SKJUL KODEN:  Selv om svindlere monterer utstyr som leser informasjonen i magnetstripen på bankkortet dit, er de likevel avhengig av å se koden din når du taster koden i minibanken. Bankenes råd er derfor å være nøye med at ingen ser deg over skulderen når du taster. ILLUSTRASJONSFOTO: KYRRE LIEN, SCANPIX.
SKJUL KODEN: Selv om svindlere monterer utstyr som leser informasjonen i magnetstripen på bankkortet dit, er de likevel avhengig av å se koden din når du taster koden i minibanken. Bankenes råd er derfor å være nøye med at ingen ser deg over skulderen når du taster. ILLUSTRASJONSFOTO: KYRRE LIEN, SCANPIX.Vis mer

Svindlet for sekssifret beløp med falske bankkort

Svindlere i Larvik slo til i London.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Bankkortsvindlere  er i gang i igjen. Nå er det minibankkunder i Larvik som plutselig oppdaget at de er blitt minst 100 000 kroner.

Svindlere har hatt såkalt skimmingsutstyr i en minibank i Haralds gate i periode 24. til 31. mars.

Sist fredag, 10. april, har noen tatt ut rundt 100 000 kroner fra flere minibanker i London med kopier av kort til bankkunder som var i minibanken i Larvik dagene før påske.

Politiet fikk sju anmeldelser fra svindlede bankkunder fredag og ytterligere en mandag, skriver Østlands-Posten.

SpareBank1 har kontaktet alle sine kunder som tok ut penger fra denne minibanken. Direktør Fredrik Holtan ber alle kunder om å sjekke kontoutskriftene.

Bilder fra LondonDet kan også være kunder i andre banker som har brukt denne minibanken, der svindlerne har greid å sikre seg pinkoder i tillegg til at kortinformasjon er kopiert med skimmingutstyr.

Politiet i Larvik har bedt Kripos om å skaffe overvåkningsbilder fra minibankene i London der de kopierte kortene er brukt.

Det er bankene som i hovedsak dekker kundenes tap.