- Svindlet frontkjempere for 600.000 kroner

Men norsk filmskaper avviser påstander fra SS-veteran Fredrik Jensen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den tidligere SS-offiseren Fredrik Jensen (86) hevder at han og andre gamle frontkjempere er blitt svindlet for 600.000 kroner av filmskaperen Geir Ove Kvalheim.

Filmskaperen skal ha lånt penger og verdifulle gjenstander for å lage en dokumentar om frontkjemperne for NRK Brennpunkt eller for TV 2. Noen av gjenstandene er blitt videresolgt, men noen dokumentar er det ikke blitt, sier Jensen til Aftenposten.

Han vil nå gå til rettslige skritt mot Kvalheim for å få pengene tilbake. Hans advokat Ole Johan Prytz sier han har sett et gjeldsbrev fra Jensen som Kvalheim har undertegnet.

Jensen, som har bodd i Spania de siste 34 årene, har vært i fokus de siste dagene i forbindelse med jakten på den tyske krigsforbryteren Aribert Heim (93) - kjent som Hitlers «Doktor Død».

- Tok i mot penger

Filmskaper Geir Ove Kvalheim avviser svindelpåstandene, men vedgår at han har mottatt penger i forbindelse med et dokumentarprosjekt - sammen med Fredrik Jensen.

- Jensen og jeg mottok penger av andre - jeg kan ikke kommentere av hvem eller hvor mye, sier Kvalheim til Aftenposten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.