Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Svindlet i skranken

En svindler ga seg ut for å være millionæren Bjørn Hanevik (41), og fikk utbetalt 2,3 millioner kroner fra DnB i Sandefjord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svindleren ble oppdaget da han forsøkte det samme i Tønsberg, men unnslapp.

Mannen hadde utstyrt seg med pass og førerkort som bar Bjørn Haneviks navn og personalia da han 18. juli entret DnB-filialen i Sandefjord. Uten problemer fikk han overført 2,3 millioner kroner til sin medhjelpers konto i Kreditkassen i Oslo.

Ferden fortsatte sørover i Vestfold til Larvik to dager seinere, der han fikk utstedt en ny bankremisse pålydende 1,4 millioner kroner.

- Dette ble oppdaget og sperret, sier informasjonssjef Geir Falkenberg i DnB-konsernet, som understreker at Bjørn Hanevik ikke skal være skadelidende.

Intuisjon

Tirsdag formiddag ruslet svindleren inn DnB-filialen i Tønsberg. En kvinnelig ansatt som ifølge banken fulgte sin «kvinnelige intuisjon» reagerte på de flunkende nye identitetspapirene og det høye beløpet. I mellomtida ante mannen fare, og forsvant rolig ut av banken.

I går ettermiddag ble mannens 46 år gamle kvinnelige medhjelper pågrepet av politiet i Oslo, da hun forsøkte å heve bankremissen.

- Hvordan er dette mulig?

- Legitimasjonen ser ekte ut, og at det utstedes bankremisser er ikke så underlig, forklarer Falkenberg.

- Vi kjenner svindlerens identitet, vi har videoopptak, falskt pass og førerkort med bilde, sier Falkenberg.

DnB har nå anmeldt mannen for bedrageri.

Uanfektet

- Det er et tankekors hvor lett det er å ta ut penger i andre sitt navn, sier Hanevik. Han understreker at det som har skjedd er bankens ansvar.

Hanevik har tjent seg søkkrik på spillautomater, og er ifølge Dagens Næringsliv god for en halv milliard kroner.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media