Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Svindlet på internett

Steinar Hammerseth ble lurt for 40 000 kroner da han kjøpte reise via Internett. 47 andre nordmenn er blitt snytt av det samme firmaet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hammerseth er trolig den nordmannen som er hardest rammet av tursvindel på nettet. - Jeg føler meg dum. Jeg har stolt på en person og auksjonsfirmaene ABC Startsiden og QXL som markedsfører svindlerne på sine nettsider, sier en forbannet Steinar Hammerseth . Han mener at nettselskapene må stilles til ansvar. - For ikke lenge siden fikk jeg mail fra QXL om at auksjonsreisene på nettet var en slik suksess at de skulle doble antallet reiser. Han driver selv med turisme som utleier av rorbuer i Florø. - Normalt stoler jeg ikke på folk jeg ikke har sett, men den svenske damen som formidlet reisene virket ærlig, nå viser det seg at hun ble lurt selv.

Anmeldt

Interpol etterforsker nå saken etter at et svensk ektepar i Göteborg anmeldte tyskeren Michael Fischer for svindel. Ekteparet har videreformidlet reiser for tyskeren til i alt 100 personer i Norge og Sverige. 47 reiseglade nordmenn sitter igjen med lang nese. Tyskeren er som sunket i jorda. - Han har vel dratt på cruise resten av livet for pengene mine. Det skulle rekke noen dager, sukker Hammerseth. Til jul skulle han ta med familien på fem til Karibia. På nett-auksjonen til QXL og ABC Startsiden har nordmennene gått inn og fått tilslag på reisene fra Club Class Holidays der det svenske ekteparet formidlet reisene for tyskeren Michael Fisher. Nordmennene ble bedt om å overføre penger til Michael Fischer Reiseburo på Tenerife. I retur fikk de verdikuponger fra Vacation Promotion International, med beskjed om at disse skulle sendes til California, før de skulle få billettene tilsendt. - Navnet var flott, men billettene så vi ingenting til, forteller Steinar Hammerseth.

Avventer

- Kjøp av reiser er beskyttet etter pakkereiseloven. Det betyr at ikke bare turoperatør, men også formidler av reisene, har ansvar, sier kontorsjef Gunnar Stensrud ved Forbrukerrådet i Sogn og Fjordane. Auksjonsansvarlig Daniel Tandeberg-Johansen hos ABC Startsiden er uenig: - Vi retter oss etter norsk lov, men økonomisk tap som følge av bruk av nettjenesten, er vi ikke ansvarlige for.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media