Svindlet til seg 2,6 millioner

Ved hjelp av et forfalsket førerkort lurte 39-åringen til seg falskt pass fra politiet i Bergen. De falske papirene brukte han til å få ut en bankremisse på 2,6 millioner kroner fra DnB. Nå er mannen dømt for svindel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen er bosatt i Sverige, og ble i Bergen byrett dømt til fem års fengsel for grov svindel og omsetning av narkotika.

Svindeloperasjonen var godt planlagt. Mannen gikk først til politiet hvor han skaffet seg et falskt pass på knappe 20 minutter. På dette tidspunktet, i 1996, tok det over en måned å få utstedt pass. Men 39-åringen oppga at han var på forretningsreise og at han hadde mistet passet. Dermed fikk han utlevert beviset på at han var norsk statsborger.

- Dette betyr at vi må se på rutinene, sier politiinspektør Geir Gudmundsen ved Bergen politikammer til Bergensavisen.

Fikk ideen i Kapital

39-åringen fikk ideen til svindelplanen da han leste i bladet Kapital om matimportøren Terje Høili fra Fredrikstad. I en DnB-filial i Bergen utga mannen seg for å være Høili, og fikk utskrevet en bankremisse pålydende 2,6 millioner kroner fra firmaets konto.

39-åringen gikk deretter over i identiteten han hadde skaffet seg ved det falske passet utstedt i Bergen. I DnBs hovedfilial ba 39-åringen om å få bankremissen innløst i kontanter, skriver Bergensavisen.

Banken ba om en halv time til å gjøre klar pengene, og da svindleren kom tilbake ventet politiet på ham. Banken hadde fattet mistanke fordi både passet og førerkortet var helt nyutstedte.

Nær ved å lykkes

Mannen var likevel svært nær ved å lykkes i sin plan, og Bergen byrett har kommet til at det foreligger et fullbyrdet grovt bedrageri.

Den svindeldømte mannen ble i byretten også dømt for besittelse av 574 gram amfetamin.