Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Svindlet trygd for en million

Buskerud-par løy om samboerskap. Må i fengsel og betale kjempeerstatning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 37 år gammel kvinne og en 44 år gammel mann er i Drammen tingrett dømt for trygdesvindel på en million kroner, melder Politi.no.

Kvinnen har de siste åtte åra oppgitt å være enslig forsørger for hennes og mannens felles barn, mens de i virkeligheten har bodd sammen.

Paret må betale 782 232 kroner i erstatning til fylkestrygdekontoret i Buskerud. Kvinnen er dømt til fengsel i ett år, hvorav 90 dager betinget, mens mannen er dømt til åtte måneders fengsel, hvorav 90 dager betinget også i hans tilfelle.

Påtalemyndigheten fikk fullt medhold i skyldspørsmålet, og straffeforslaget ble skjerpet for den ene av de domfelte.

- De to ble felt av blant en rekke anonyme tips, og dommen viser at det er verdt å melde fra om alvorlig trygdemisbruk, sier påtalemyndigheten.

- Politiet har flere eksempler på at alvorlige anmeldelser er blitt henlagt på grunn av manglende bevis. Når retten i tillegg avsier dom på erstatning, gis det også mulighet til å kreve pengene tilbake i lang tid framover.

- Vi er fornøyd med dommen, sier politiadvokat Oddbjørg Angell.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!