Svindlet venner for 100 millioner

En 54 år gammel kvinne er arrestert mistenkt for å ha lurt venner og bekjente til å satse til sammen 100 millioner kroner i et pyramidespill. Mafia fra Venezuela og Palermo skal stå bak svindelen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 54 år gamle kvinnen skal ha tjent 30 millioner kroner på gigantsvindelen. Mafiaen i Venezuela og siciliansk mafia skal ha tjent nærmere fire milliarder kroner på pyramidespillet.

Den svenske kvinnen kalte pyramidespillet for «bankforsikringsgaranti» og forklarte venner og bekjente i Sverige at de skulle investere i verdipapirer på en ny måte.

Med løfter om avkastning på 150 prosent klarte hun først å overbevise en god venn om at hun tilbød ham en gullkantet forretningsmulighet.

Han fikk raskt tilbake rundt ti prosent av det han hadde satset. I virkeligheten var pengene endel av det han hadde satset.

Via jungeltelegrafen

Ryktet ble spredd blant bekjente som investerte. Den nå arresterte kvinnen var bare en liten brikke i et større spill. Svensk politi tror at bakmennene tilhører mafiaen i henholdsvis Venezuela og den sicilianske hovedstaden Palermo.

I Sverige har 46 personer satset rundt en million kroner hver.

- Det var pensjonspengene mine, forklarer en av de rundlurte til Aftonbladet. Jeg har aldri tatt ut høy lønn, derfor får jeg ikke så mye i pensjon heller. Nå er pengene borte, og kona og jeg har solgt bilen og må sykle, sier den anonyme bedriftslederen til avisa.

Siktes for svindel

Den 54 år gamle svenske kvinnen ble pågrepet i Stockholm fredag. I dag siktes hun for svindel av 14 millioner kroner, men siktelsen vil trolig bli utvidet til å gjelde bedrageri. Ifølge hennes advokat erkjenner hun ikke straffeskyld.