Svinedyrt å stryke kvinne på låret

En fysisk og verbal flørt på nachspiel etter julebordet kan koste deg dyrt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En Oslo-mann (42) har fått en forelegg på 15000 kroner, eller 30 dager i fengsel, fordi han strøk en kvinne på låret samtidig som han sa at han ønsket sex.

Både kvinnelige og mannlige forsvarsadvokater mener at dette er misbruk av rettssystemet, og at det er med på å undergrave respekten for lov og rett.

- Skal vi ikke lenger ha lov til å prøve oss uten at vi må betale staten 15000 kroner? undrer advokat Christine Hamborgstrøm.

«Kom deg ut»

Ifølge politiet hadde kvinnen sovnet i ei seng hjemme hos 42-åringen da han kom inn på rommet ca. kl. 04.15, la seg i senga og strøk henne flere ganger på låret og uttalte at «jeg må ha deg».

I forelegget står det at kvinnen etter dette dyttet mannen vekk og ropte at han skulle komme seg ut av rommet. Etter dette gjorde ikke mannen flere tilnærmelser.

Oslo-politiet har definert dette som en seksuell handling mot en person som ikke samtykker, og utferdiget et forelegg på 15000 kroner, subsidiært 30 dager i fengsel.

42-åringen har nektet å vedta forelegget, og straffesaken kommer opp i tingretten i januar.

Advokat Ellen Moen mener forelegget er helt grotesk.

- Jeg føler et behov for å stille opp for menn generelt når jeg hører denne gjerningsbeskrivelsen. Vi må få den tradisjonelle mannsrollen tilbake.

Etter mange år har vi kvinner klart å slå oss fram i samfunnet, men nå er det tydeligvis behov for å bruke ressurser på mannsrollen.

- Helt vanvittig

Dette er med på å fullstendig undergrave respekten for lov og rett, sier advokat Moen.

Advokat Morten Kjensli mener at dette er helt vanvittig, ut fra Oslo-politiets gjerningsbeskrivelse.

- Jeg tviler på at dette er et straffbart forhold. Generelt vil jeg at vi menn, og kvinner for den saks skyld, må da få lov å «prøve seg» uten at det skal koste 15000 kroner hver gang. Er det vanlig å spørre først når man skal stryke en kvinne på låret? Nei, dette er med på å undergrave respekten for lov og rett, sier Kjensli.

Misbruk

Advokat Christine Hamborgstrøm mener at forelegget er «helt på trynet».

- Slik som dette er framstilt i forelegget, prøver mannen seg, han får et nei, og det er alt. Skal vi ikke lenger ha lov å «prøve oss» seksuelt, en kvinne på en mann og en mann på en kvinne, uten at det skal koste penger?

Dette er misbruk av lov og rett, sier Hamborgstrøm.

Advokat Tor Erling Staff karakteriserer saken som meningsløs, etter å ha blitt konfrontert med Oslo-politiets beskrivelse av hva de mener har foregått.

- Dette er helt fjernt fra det levende liv. Dette er vel slikt som skjer ved de fleste hjemlige arrangementer. Er det ikke derfor man egentlig har dem? undrer den kjente forsvareren.